Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATA ERA VATRENIH

Svota da padneš u nesvijest! Pogledajte koliko je novca Dalić zaradio HNS-u

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Goran Stanzl/PIXSELL
15.11.2021.
u 13:52

Osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, hrvatska reprezentacija zaradila je 28 milijuna dolara, dok su Francuzi za svjetsku krunu zaradili još 10 milijuna dolara više

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 1:0 nad Rusima na kišnom Poljudu izborila je Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine. Osim radosti nacije, vatreni su time zaradili veliki iznos. Hrvatska je zaradila 12 milijuna američkih dolara, a to nije sve. Plasman je donio deset milijuna, a dva milijuna su bonus za pripreme. Naravno, doći će još milijuna od raznih bonusa, reklama i ostaloga. 

A evo što je još Zlatko Dalić zaradio HNS-u u svome mandatu na velikim prvenstvima.

Osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, hrvatska reprezentacija zaradila je 28 milijuna dolara, dok su Francuzi za svjetsku krunu zaradili još 10 milijuna dolara više.

Vodstvo HNS-a i igrači još prije Svjetskog prvenstva dogovorili su se da 60 posto FIFA-ine nagrade ide Savezu, a 40 posto igračima i stožeru. Taj iznos koji ide igračima i stožeru dijeli se u omjeru (80:20 u korist igrača). Dakle, od ukupne zarade od 28 milijuna dolara 16 milijuna i 800 tisuća dolara pripalo je HNS-u (to je nešto više od 106 milijuna kuna), a nogometašima i članovima stručnog stožera 11 milijuna i 200 tisuća dolara. U kunama je to malo iznad 70 milijuna, od čega su igrači među sobom podijelili 56 milijuna, a stožer i svi oni vrijedni ljudi iz sjene 14 milijuna kuna.

Zanimljivo, na Euru je Hrvatska zaradila čak 27 milijuna eura, odnosno gotovo 31 milijun dolara. Točnije, 13,5 milijuna eura od plasmana na Euro, a za sudjelovanje su dobili 9,25 milijuna eura. Za pobjedu protiv Škotske dobili su još 1,5 milijuna eura, a za remi protiv Češke 750.000 eura. Za plasman u osminu finala, Hrvatska je dobila još dva milijuna eura.

Što se tiče Katara, nagradni fond iznosit će oko 700 milijuna dolara i to je 22 posto više nego prije tri godine u Rusiji, gdje su vatreni zaradili oko 28 milijuna dolara. Konkretnije, osim 12 milijuna koji su već "u džepu", plasman u osminu finala donosi još dva milijuna, četvrtfinale još šest, polufinale 25 milijuna dolara, treće mjesto 30, finale 40, a titula 50 milijuna dolara.

Dakle, Dalić je već sada zaradio 71 milijun dolara, odnosno, gotovo 466 milijuna kuna u sklopu triju velikih natjecanja, a Svjetsko prvenstvo u Kataru nije još ni počelo! 

Komentara 19

VK
vječni krojf
17:27 15.11.2021.

Kakav naslov,kao de je Dalić sam igrao.Pitanje koliko je on zaradio za nerad u HNS-u.

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
15:15 15.11.2021.

Novaca za izgradnju stadiona, znači, ima ali antihrvatska politika u Hrvatskoj namjerno ne želi graditi stadion. Dapače, i HDz kao i SDP žele ugasiti kult reprezentacije. Ranko svastika je to pokušao na brutalan način na Poljudu, ali ni kradeze nije puno bolji.

Avatar gusjenica
gusjenica
17:04 15.11.2021.

To su tolike brojke da se moja životna zarada čini smiješna, a onda ti se i život čini takav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije