Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST HRVATSKE

Rođen je 1998., vrijedi 13 mil. eura i bit će stožerni igrač vatrenih, a slijede ga još četvorica

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
11.11.2021.
u 08:16

– Za svu petoricu se odmah vidjelo da su kapacitet za A-reprezentaciju. Zbog toga smo ih mi u mladu reprezentaciju priključivali već s 18 godina i pripremali ih da jednog dana zaigraju za velike vatrene – objasnio je Gračan

Lovro Majer bit će jedan od Dalićevih aduta za večerašnju utakmicu s Maltom. Dosad je veznjak Rennesa samo dva puta nastupio za A-reprezentaciju, minutu protiv Meksika pod ravnanjem Čačića 2017. godine te pet minuta protiv Slovačke u ovim kvalifikacijama. No formom i odličnim igrama u novom klubu, pogotovo u posljednjoj pobjedi nad Lyonom (4:1), Majer je Dalića uvjerio da zaslužuje ulazak u reprezentaciju, te minute protiv Malte.

I izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan, koji je Majera vodio u 15-ak utakmica, slaže se da zaslužuje igrati protiv Malte.

09.11.2021., Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Maksimir uoci utakmica protiv Malte i Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Zahvalan za trenere

– Vrlo brzo snašao se u jakoj, dinamičnoj ligi kakva je francuska. I svima koji su mislili da je “premekan” igrač pokazao da su bili u krivu. Majer je već sada kompletan igrač, zna sve o nogometu, a može igrati na svim pozicijama u veznom redu, i defenzivnog i ofenzivnog veznog, ali i na obje strane na krilu. Mi treneri jako volimo tako zahvalne igrače – rekao je Gračan i dodao:

– Bude li dobio šansu protiv Malte, neće biti pod pritiskom jer ima jako puno iskustva stečenog u mladoj reprezentaciji i spreman je sada za sve veću ulogu i u A-reprezentaciji. Majer je već sada fantastičan igrač, a može još jako puno napredovati jer je i veliki radnik. Dobar je dečko, sluša trenere i nisam imao ni najmanje problema s njegovim odnosom prema radu.

Zanimljivo, Majer je jedan od čak petorice nogometaša na koje Dalić ozbiljno računa, a rođeni su 1998. godine, jedne od najsretnijih godina za hrvatski nogomet. Uz Majera, 1998. rođeni su i Brekalo, Sosa, Ivanušec i Moro.

Sosa je već izborio mjesto u prvih 11 istisnuvši dosad standardnog Barišića, Ivanušec je pod Dalićem odigrao već osam utakmica, Brekalo je već dugo A-reprezentativac, a Moro je zasad dobivao pretpozive.

– Za svu petoricu se odmah vidjelo da su kapacitet za A-reprezentaciju. Zbog toga smo ih mi u mladu reprezentaciju priključivali već s 18 godina i pripremali ih da jednog dana zaigraju za velike vatrene – objasnio je Gračan.

10.11.2021., Zagreb - Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije u Maltu na kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP u Qatar. Lovro Majer. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo puno zaradio

Da u toj generaciji ima nešto čarobno moglo se vidjeti već 2013. godine, kada su Brekalo, Sosa i Moro u dresu Dinama pobjeđivali velikane poput Arsenala, Boce Juniors ili Milana te osvojili prestižni Nikeov Premium kup. Ta je generacija igrala u četvrtfinalu Europskog i Svjetskog prvenstva, a 2016. godine Romeo Jozak je rekao:

– Velik broj igrača iz te bogomdane generacije rođene 1998. činit će hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2022. godine. Tada će, kao 24-godišnjaci, biti u najboljim godinama.

Bio je u pravu, a sretan zbog toga je i Dinamo, koji je te dečke prvo razvio, a potom i dobro unovčio. Lovro Majer otišao je za 13 milijuna eura u Rennes, Josip Brekalo za 10 milijuna u Wolfsburg, Nikola Moro za 8,5 mil. € u Dinamo iz Moskve, a Borna Sosa za šest u Stuttgart. Ne sumnjamo da će i Luka Ivanušec postići dvoznamenkasti iznos.

Komentara 1

RO
rokoxy1
16:41 15.11.2021.

Juce da je igro Lovro Majer bilo bi Rusima 3 KOMADA -Vlasic nijeu formi treba nam podhitno madi Brzi igrac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije