Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrući bodovi vukova

Cibona u Beogradu nadjačala FMP (77:72), Mustapić opet junak važne pobjede

Slavlje Cibone u Beogradu, svladala FMP 77:72
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/4
05.01.2024.
u 23:59

Baš kao na gostovanju kod Igokee, opet je najbolji Cibonin igrač bio Jakov Mustapić ovaj put s 20 koševa, sedam skokova i šest asistencija a vrlo kvalitetnu partiju u reketu pružio je centar Matej Bošnjak (18 koševa)

U susretu 15. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u Beogradu pobijedila FMP sa 77-72 ostvarivši šestu pobjedu, dok je FMP upisao deseti poraz. Važna je to pobjeda "Vukova" koji sada imaju omjer 6-9 zadržavši izglede za plasman među osam najboljih na kraju regularne sezone. S druge strane, FMP je sa skorom 5-10 na 12. mjestu ljestvice.

Nakon izjednačenog otvaranja utakmice, Cibona je u završnici prve četvrtine povela sa osam razlike (24-16), da bi sredinom druge dionice imala i 12 razlike (35-23). Cibona je u trećoj četvrtini zadržala prednost, no FMP se dvije i pol minute prije kraja uspio približiti na samo koš razlike (70-71). No, u sljedećih minutu i pol Matej Bošnjak postiže četiri koša za povećanje razlike (75-70). FMP više nije imao snage preokrenuti situaciju u posljednjim trenucima okršaja.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

Slavlje Cibone u Beogradu, svladala FMP 77:72
1/25

Cibonu su do pobjede predvodili Jakov Mustapić sa 20 koševa, sedam skokova i šest asistencija, te Matej Bošnjak sa 18 poena. U redovima FMP-a najefikasniji je bio Vojislav Stojanović sa 23 koša, dok je Nikola Šaranović zabio 15 koševa.

U drugom susretu večeri Budućnost je nakon produžetaka pobijedila Mornar sa 103-100. Budućnost je do 10. pobjede predvodio Vladimir Mihailović sa 27 koševa i sedam skokova, dok je kod Mornara najefikasniji bio Tavian Dunn-Martin sa 21 košem.

VEZANI ČLANCI:

Na vrhu ljestvice je Crvena zvezda sa 13 pobjeda i jednim porazom, Budućnost na drugom mjestu ima 10 pobjeda i pet poraza, a zatim slijede Partizan (10-4) i Cedevita Olimpija (10-4). Zadar je sedmi (7-7), Split deseti (6-9) a Cibona stepenicu niže (6-9). Na začelju je Mornar s jednom pobjedom i 14 poraza.

VIDEO Otpisani Ukrajinac već ima novi klub? Nakon ispadanja iz Dinama želi ga engleski drugoligaš

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije