Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NAJBOLJIH 11

ChatGPT izabrao najbolju postavu svih vremena, u njoj mjesto ima i Luka Modrić

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
Goran Stanzl/PIXSELL
08.01.2024.
u 18:30

Kapetanu hrvatske reprezentacije društvo u veznom redu najbolje jedanaestorke svih vremena prave genijalci Barcelone i španjolske reprezentacije Xavi Hernandez i Andres Iniesta

Organizacija FIFPro je inače poznata kao Međunarodna federacija profesionalnih nogometaša, a nju sačinjava više od 65 tisuća profesionalnih nogometaša. Osnovana je daleke 1965. godine, a ima sjedište u Nizozemskoj. FIFPro djeluje unutar krovne svjetske nogometne organizacije Fife, a najpoznatiji je po tome što se svake godine u izboru profesionalnih nogometaša radi izbor najboljih 11 nogometaša svijeta u proteklih 12 mjeseci, u smislu najbolje postave.

GALERIJA Chat GTP stavio Modrića u najbolju momčad svih vremena 

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
1/6

Ti se izbori za najbolju jedanaestorku godine u izboru profesionalnih nogometaša održavaju još od 2005. godine te su postali jedna od glavnih atrakcija tijekom izbora za najbolje, prvo Ballon d'Ora, a zatim Fifine nagrade The Best. 

No, sad su se iz FIFProa odlučili, barem malo iz zabave iz znatiželje, ako ništa drugo, pogledati što na temu najboljih nogometaša svijeta kaže moderna tehnologija. U potrazi za najboljom momčadi svih vremena zatražili su od umjetne inteligencije, odnosno ChatGPT-a.

Kompjuter je tako izračunao da je u najboljoj postavi svih vremena, između ostalih, i najuspješniji hrvatski nogometaš svih vremena, osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, kojem društvo u veznom redu prave genijalci Barcelone i španjolske reprezentacije Xavi Hernandez i Andres Iniesta.

VEZANI ČLANCI:

Zanimljivo je da među cijelom postavom, ali posebno u napadačkom društvu, baš i nema igrača koji su igrali prije 21. stoljeća. Tako u 4-3-3 formaciji trio u napadu čine Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar.

Ljubitelji nogometne nostalgije nisu baš zadovoljni ovom objavom, smatravši da imena poput Diega Armanda Maradone i Pelea definitivno zaslužuju biti dio tog izbora. Međutim, umjetna inteligencija očito ima neke svoje parametre.

 

 
 
 

Komentara 5

CR
crocro
08:54 09.01.2024.

Ja mogu samo istaknuti da je kroz povijest nogometnih nadmetanja prošlo stotine vrhunskih igrača među kojima nema skoro nikakve razlike u kvaliteti. Tako da se današnji popis najboljih na svijetu ne može mjeriti samo jednim sastavom najboljih. Možda bi ih se moglo sastaviti nekoliko sastava najboljih. Jedino što je moguće je da bi i na više takvih popisa uvijek stajala imena nekolicine velikana. A puno ima onih koje je teško uspoređivati jedne s drugima jer svaki ima svoje kvalitete i teško je prosuditi tko je bolji od koga. Dakle, ja mislim da ima nekolicina koja bi uvijek bila i na stotinu popisa, a puno je onih istih kvaliteta i zato dolaze primjedbe da su neki izostavljeni i da nije logično da ih nema na popisu. Pa i jedan Dinamo je prije 50 godina imao igrače puno bolje od sadašnjih igrača i Reala i Barcelone i PSG-a i drugih najboljih klubova. Zato se nemojte uzbuđivati na ovaj popis.

Avatar Tombstone
Tombstone
01:19 09.01.2024.

Nema Roberta Carlosa, Ronalda, Rivalda, Pelea, Garinche, Maradone, Batistute, Rumeniggea, Kaiser Franza, Cruyiffa, Schmeihela, Zidanea, Sevcenka, Rossia...poprilicno idiotski izbor...

Avatar jeremija1
jeremija1
21:06 08.01.2024.

To je žalibože čitati. Nažalost, pročital sam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije