Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka pobjeda

Mandžukić i Pjaca uživali u Cedevitinoj šuterskoj rapsodiji

Mario Mandžukić
15.11.2017.
u 22:52

Cedevitaši su već u prvom dijelu izgradili ogromnu prednost (plus 22) i to zahvaljujući festivalu trica (8-11 što je 72 posto)

Košarkaši Cedevite u Torinu su odigrali ponajbolju gostujuću utakmicu ovog kluba u Europi. Domaćem Fiatu ispustili su gorivo i, nakon konačnih 87:65, otišli kući pjevajući, a u njihovoj izvedbi uživali su i hrvatski nogometni reprezentativci Mario Mandžukić i Marko Pjaca, igrači torinskog Juventusa.

Sve to zbilo se u istoj dvorani u kojoj je Hrvatska prošlo ljeto na senzacionalan način izborila nastup na OI u Riju.

Nakon što su već u devetoj minuti vodili sa 'plus 18“ (28:10), a u 15. minuti sa 'plus 25' (45:21)  cedevitaši su na veliki odmor otišli s nevjerojatnim tricaškim učinkom od 72 posto (8-11). Premda su gosti u 33. minuti vodili čak sa 'plus 31' (81:50), domaći navijači su i dalje zdušno bodrili svoje, sinoć smušene, ljubimce.

S obzirom da su u drugom dijelu pokvarili tricaški učinak i spustili ga na još uvijek sjajnih 54 posto (12-22), na kraju su Zagrepčani pobijedili sa 'samo' 22 koša razlike (87:65).  Kod gostiju prednjačili su Amerikanci  Murphy (22 koša, trice 5-7) i  Cherry (15 koševa), a dvoznamenkasti su bili još i centar Stipanović (13) i branič  Krušlin (12).

Cedevitin trener Jure Zdovc na klupu je sjeo tek dvije minute prije kraja.

- Možda će to nekome biti smiješno, no takav nam je posao pa se meni i na 'plus 26', šest minuta prije kraja, čini da je još uvijek opasno. Ne smiješ se nikad opustiti. U Parizu smo se malo opustili pa smo dobili po glavi.

Nije Zdovc htio nikoga isticati, čak niti sjajnog Murphyja, ali je jedno ime ipak spomenuo i to ono povratnika Ivana Ramljaka (6 koševa te po 3 osvojene lopte i skoka):

- S obzirom da smo stalno na putu i da gotovo pa i nemamo treninga ja nisam znao koliko mogu dobiti od oporavljenika Ramljaka. No, to je bio igrač kojeg oni nisu skautirali i koji nam je donio visoku razinu energije i svježinu.

I kapetan Roko Ukić nije skrivao zadovoljstvom izvedbom momčadi koju predvodi:

- Uz domaću pobjedu nad Unicsom, ovo je bila naša najbolja ovosezonska utakmica. Više smo puta pokazali da imamo kvalitetu za igrati odličnu košarku, no naš je problem što to ne pokazujemo u kontinuitetu.

Ostali rezultati u skupini A Eurokupa: Unics – Andorra 89:80, Darušafaka – Levallois 100:67; poredak nakon šest kola: 1. Darušafaka 6-0, 2. Unics 4-2, 3. Cedevita 3-3, 4. Torino 3-3, 5. Andorra 1-5, 6. Levallois 1-5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije