Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Cedevita lako, Cibona i Zadar jedva prošli Sinj i Trnsko

Cibona
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.12.2014.
u 21:58

Cedevita je u četvrtfinalu u Bedekovčini očekivano lako svladala Zabok 106:61. Cibona i Zadar su mnogo teže stigli do pobjeda protiv Alkara u Sinju, odnosno Zagreba u Trnskom. Cibona je u Sinju svladala Alkar 77:74, a Zadar je bio uspješniji od Zagreba 72:71.

Na završnom turniru Ćosićeva kupa (vjerojatno u Zadru) igrat će Cedevita, Cibona, Kvarner i Zadar. Završnicu su izborili svi favoriti, ali ne bez poteškoća. Cibona je prošla Alkar uz pomoć božice Fortune (77:74), a Zadru je u Trnskom za prolaz (72:71) trebao vjetar u leđa, ali onaj iz sudačkih zviždaljki.

- Ljut sam jer su moji igači ušli u utakmicu podcjenjivački. Morali bismo imati veće poštovanje prema natjecanju koje nosi ime Kreše Ćosića - kazao je ljutiti trener Zadrana Ante Nazor nakon utakmice za kojom će ostati repovi.

Zapravo, sudačka trojka otišla je kući podvijenih repova i to nakon što im je trebalo 40 minuta da izađu iz svlačionice, u pratnji tri zaštitara, i da krenu ka Šibeniku (Kardum) i Splitu (Jurčević, Živaljić). Ako već nisu Sobinu sudili isključujuću za onaj kečerski zahvat na Marčinkoviću, onda su svakako 1.7 sekundi prije krajatrebali suditi dva bacanja za Šarliju.

Božić je promašio, no loptu je uhvatio Šarlija i počeo se dizati na šut ali je zaustavljen prekršajem za loptu sa strane. Više od toga skandalozno je to da su ovakav dvoboj sudili neiskusan sudac i dva sudačka pripravnika, a da niti jednu utakmicu četvrtfinala nisu sudili ponajbolji suci Herceg i Dožai (koji je utakmicu gledao s tribina). Nedopustivo.

- Žalosno je da klub koji je puno dao hrvatskoj košarci ima ovakav tretman. Ozbiljno razmišljam da sljedeći put povučemo momčad pa neka nas izbace. Nismo jednom počinjali ispočetka pa možemo ponovo - kazao je direktor Zagreba Ivan Božanić.

Trener Danijel Jusup nije htio ništa reći jer je bio izvan sebe. Uostalom, on se istresao na sucima pa su ga ovi prijavili, a prijavili su i dr. Smerdelja koji ističe da mu je to prva prijava u 38 godina u košarci i koji im je rekao da nemaju pojma.

Cibos Damir Markota je pak svom treneru rekao da nije spreman igrati utakmicu u Sinju, ali ne zbog vrućeg navijanja bučnih "Maligana".

- Markota navjerojatnije odlazi u Tursku, no pomogao nam je puno i mi mu želimo uspješan nastavak karijere - kazao je Rimac.

Za razliku od cibosa, cedevitaši su protutnjali Zabokom (106:61), a Kvarner se pobjedom u Velikoj Gorici (95:86) izborio za svoj prvi hrvatski Final Four.

>> Kup Krešimira Ćosića stigao je do četvrtfinala, bit će zanimljivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije