Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetničko klizanje

Časne sestre zaslužne ako Lana i Michael izbore nastup na OI

Lana Petranović
Foto: Hrvatski klizački savez
03.12.2015.
u 12:50

Natjecanje će danas svečano otvoriti predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, čija je kći jedna od najvećih hrvatskih nada.

Nastupom plesnih parova (15 sati) danas počinje 48. Zlatna pirueta, međunarodno klizačko natjecanje. Nekad su nas na ovom natjecanju svojim nastupima oduševljavali Sandra Dubravčić, Miljan Begović, Tomislav i Željka Čižmešija, Idora Hegel, Ivana Jakupčević, Tamara Panjkret, a sada s velikim zanimanjem očekujemo nastup hrvatsko-američkog sportskog para – Lane Petranović i Michaela Luecka. Nakon 70 godina Hrvatska ponovno ima jedan sportski par u umjetničkom klizanju.

Trebaju nam četiri boda za EP

– Nadamo se da ćemo skupiti bodove u kratkom programu koji nam trebaju za odlazak na Europsko prvenstvo u siječnju, baš kao što smo nedavno skupili u slobodnom programu na natjecanju u Estoniji. Trebaju nam četiri boda. Posljednjih šest mjeseci treniram s Michaelom u Americi i jako sam sretna što ću sada klizati pred svojom obitelji i prijateljima u Zagrebu i što će Michael upoznati moju zemlju. Nadam se da će nas što više ljudi doći podržati – rekla je 15-godišnja Lana.

Michael je dodao:

– Zašto dugoročnije ne razmišljati i o nastupu na Zimskim olimpijskim igrama – rekao je deset godina stariji Michael.

Lana je otkrila kako se nikad do sada nisu posvađali.

Osam godina klizala sama

– Povjerenje je na prvom mjestu i da se slažete i to je to.

Lana je imala i sjajnu pojedinačnu karijeru. Mlađejuniorska je prvakinja Hrvatske, zahvaljujući trenerici Gorani Škalec. Sada je pod budnim okom Trudy Oltmanns.

– Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu nastupit će parovi koji su zajedno počeli klizati prije nego što se Lana rodila – rekla je Trudy.

Lana je počela trenirati klizanje s pet godina. I to zahvaljujući časnim sestrama kod kojih je išla u vrtić. Odvele su je jednog dana u školu klizanja i to je bilo to. Tko bi tada rekao da će nakon deset godina naći partnera, i to u dalekoj Americi.

– Prije šest mjeseci u Savez je došla informacija da Trudy traži kandidatkinje za sportski par. Poslali smo Lanu u Ameriku i ispalo je da je s Michelom odmah "kliknula" – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Lana je osam godina klizala sama pa je dvaput pokušala u paru.

– Oduvijek sam željela nastupati u paru. No u Hrvatskoj nikako nisam uspjela naći partnera – kaže Lana, koja je 38 cm niža od Michaela.

Inače, natjecanje će danas svečano otvoriti predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je velika prijateljica hrvatskog sporta, a posebice umjetničkog klizanja u kojem je njezina kći jedna od najvećih hrvatskih nada.

>> Na Zlatnu piruetu za samo dvadeset kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije