Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne tražim alibi'

Čačić: Odabrao sam pogrešan sastav, a prvi put čujem za otkaz

Island - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
14.06.2017.
u 22:09

- Reprezentacija nije vođenje kluba. U tim susretima trebaš izvući maksimum, a niti u jednoj nismo bili inferiorni, naglašava Čačić.

Ne osjećam se bajno. Utakmica je nepovratno iza nas, moramo se okrenuti budućnosti. Nismo očekivali poraz na Islandu, odigrali smo najlošiju utakmicu otkako sam ja na čelu - kazao je za HNTV izbornik Ante Čačić.

Hrvatska si je tim porazom zakomplicirala put prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Danas smo prvi u grupi, imamo još četiri utakmice i duboko sam uvjeren da ćemo naći svoj put do Rusije - uvjeren je izbornik koji naglašava da je Islanđanima više ležala 'karambol' igra. Osvrnuo se i na teškoće s ozljedama.

- Držim da imamo roster u koji se možemo pouzdati, ali su nam neki igrači često falili. Nisam nikad tražio alibi, ali to utječe na standardnost ekipe i određen automatizam.

Potom je progovorio o kritikama zbog načina vođenja utakmica i vršenja zamjena.

- Reprezentacija nije vođenje kluba. U tim susretima trebaš izvući maksimum, a niti u jednoj nismo bili inferiorni. Kad se vidjelo da momčad ima kontakt sa mnom, onda se treneru traže greške. Ja taj posao radim 30 godina, pitajte sve klubove da li je Ante Čačić imao igru, uz mene su igrači rasli. A nisam naišao na našeg stručnjaka koji je našao kritiku na moj rad. Dežurni pljuvači koji su plaćeni za to neka nastave tako - reako je Čačić i ipak priznao pogrešku.

- Očito da nisam pogodio pravu postavu protiv Islanda. Dodao sam veznjacima Kovačića jer je bio svjež, on je dobar s Lukom i Badeljom u komunikaciji, ideja je bila da s njima stabiliziramo igru, da imamo kontroliranu igru iz koje će se pripremiti završnica Kaliniću.

Dodaje kako su igrači bili skroz izvan utakmice te da nije imao veliki izbor veznjaka na klupi.

- Kroz cijelu sam utakmicu očekivao da će ući u utakmicu i da će se dizati, no to se nije dogodilo. Nismo bili dovoljno fokusirani. Ali trebamo biti zadovoljni svime osim ove zadnje utakmice.

A suočen sa pitanjem o otkazu izbornik je za kraj kazao:

- Zaista nisam otvorio nijedan portal i nijedne novine otkako je utakmica na Islandu završila, zaista prvi put čujem za tu priču o nekakvoj ostavci...

Komentara 19

JO
josip
22:37 14.06.2017.

spominjes Kovacica... a sta je sa Badeljom koji je bio ocajan, sta sa Plivaricem kojem nije mjesto ni na tribini.... srami se

MA
..Marsijanac
23:05 14.06.2017.

Kovacic je odigrao dobro , kao i Vida , Lovren i Modric. Svi ostali su podbacili a prednjacili su Badelj, Pivaric i Jedvaj. Najlosiji je bio Cacic. Upropastit ce repku svojom tvrdoglavoscu ( kod izmjene igaca) i neznanjem.

RO
rokoxy1
22:36 14.06.2017.

Gospodine Cacicu fino bi bilo da se kanis Reprezentacije , Tu se mora puno radit ,ako nisi i nemislis biti marljiv , kani se cor...... posla Meni osobno si simpatican covijek i nemam porebe da te mrzim. a ma Covijece tu treba biti izrazito vrijedan i marljiv a i Strucnjak uz to bez toga neide Nesumnjam da se razumis u Nogomet , al tu treba biti Veliki strucnjak, Ponekad izgledas samo dati je stalo dotog samo radi tog da ti sebi sam mozes reci da si Treniro Reprezentaciju . Cuj treba da ti bude u Glavi da nekim ljudima nedonosis srecu takvim postupanjima. Ne oslanjaj se nato dasu igraci Klasa da ce to samo posebi doc, nego tu treba vise izvuci . Lp.Josip

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije