Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećano osiguranje

Huligani uhićeni na Islandu: 'Željeli su izazvati nerede, a pomogli su nam Hrvati'

Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
13.06.2017.
u 19:03

Za utakmicu Islanda i Hrvatske bilo je angažirano 120 policajaca.

Hrvatska policija savjetovala je islandskim kolegama da povećaju sigurnosne mjere za utakmicu Islanda i Hrvatske, odigrane u nedjelju. Stoga je za spomenuti susret bilo angažirano 120 policajaca, a među njima su bili i hrvatski policajci, piše mbi.is.

- Predložili su nam da povećamo sigurnost jer su među pristiglim hrvatskim navijačima bili i huligani skloni izazivanju nereda. Uoči utakmice uhitili smo sedmoricu koji, kako je utvrđeno istragom, nisu imali ulaznice, ali željeli su ući na stadion kako bi izazvali nerede - izjavila je Sigríður Björk Guðjónsdóttir, šefica policije u Reykjaviku, te dodala:

- Zahvaljujući informacijama hrvatske policije imali smo dobar plan za sprečavanje nereda prije i za vrijeme utakmice. Vjerujem kako smo huliganima 'podrezali krila' nakon što smo spomenute izgrednike uhitili ispred stadiona. Mahali su transparentima s neprimjerenim i uvredljivim porukama prema Hrvatskom nogometnom savezu. Druga skupina huligana imala je sličan transparent koji smo uočili tijekom intoniranja himni. Nakon što smo ga uklonili više nije bilo problema s navijačima.

 

 

Komentara 7

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
20:35 13.06.2017.

Sigríður Björk Guðjónsdóttir je gospođa, a ne gospodin, obzirom da sva nordijska ženska prezimena završavaju na dóttir (kći - Guðjónsova kći), a muška na son (sin) to baš nebi trebalo biti preteško

KA
karlodrago
20:25 13.06.2017.

Huligani su dirigirani poitikom .To su isti oni koji su nacrtali Svastiku na poljudu i koji su vrijeđali Janicu i isti oni koji prave nerede na stadionima i u Hrvatskoj /Jugo sdp-ovci/

RS
rasta sev
20:35 13.06.2017.

Propao performas SDP-ovaca u Zagrebu ,Ostojićevi crtači svastike na poljudu pokušali su izazvati incidente na Islandu, nema nam mira dok ne zatremo svaki trag huliganizmu u SDP*u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije