Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE I Holiday

Bucksi dovode Bogdanovića, ali ne našega

Bogdan Bogdanović
Reuters/Pixsell
17.11.2020.
u 09:47

Dovođenje Holidaya i Bogdanovića trebalo bi poslužiti kao još jedan argument vodstvu Bucksa u pokušaju da Antetokounmpa nagovore na produženje ugovora. Drugi argument je novac, jer Milwaukee može Grku ponuditi najviši iznos.

Milwaukee Bukcsi su odlučili promijeniti izgled svoje vanjske linije te u dvije odvojene igračke razmjene dovode Jruea Holidaya iz New Orleansa te srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića iz Sacramenta, objavio je američki ESPN.

Bucksi su u posljednje dvije NBA sezone bili momčad s najboljim učinkom u osnovnom dijelu, ali nijednom nisu došli ni do finala doigravanja, iako su u svojim redovima imali najkorisnijeg igrača lige u Giannisu Antetoukonmpu. Grčki reprezentativac je, čini se, postao nestrpljiv i sve se češće počelo spominjati da bi mogao svoj san o osvajanju prstena NBA prvaka mogao nastaviti u nekoj drugoj momčadi.

Dovođenje Holidaya i Bogdanovića trebalo bi poslužiti kao još jedan argument vodstvu Bucksa u pokušaju da Antetokounmpa nagovore na produženje ugovora. Drugi argument je novac, jer Milwaukee može Grku ponuditi najviši iznos. 

Bucksi su za 30-godišnjeg Jruea Holidaya zato spremni u New Orleans poslati 30-godiišnjeg Erica Bledsoea i 34-godišnjeg Georgea Hilla te tri izbora u prvom krugu draftova u nadolazećim godinama. U Holidayu će dobiti igrača koji je u dvije od posljednje tri sezone bio proglašavan članom prve i druge obrambene NBA momčadi te ima reputaciju jednog od najboljih vanjskih igrača u oba smjera. Tako je u prošloj sezoni imao prosjek od 19,1 koša i 6,7 asistencija.

Holidayu su ostale još dvije godine ugovora, s time da nakon sljedeće sezone ima opciju izlaska iz ugovora. Bledsoeu su ostale tri sezone iz četverogodišnjeg produženja ugovora vrijednog 70 milijuna američkih dolara, a Georgeu Hillu su ostale još dvije sezone iz postojećeg ugovora s Bucksima.  

Prvacima osnovnog dijela sezone bi se trebao pridružiti i Bogdan Bogdanović, tako što će potpisati novi ugovor sa Sacramentom, a potom u igračkoj razmijeni doći u Buckse za veterana Ersana Ilyasovu, kojemu će to biti sedmi klub u NBA karijeri, te Dontea DiVincenza, i D. J. Wilsona. Uz Bogdanovića će u Milwaukee stići i prošlogodišnji novak Justin James.

Bogdanović je u tri sezone u Kingsima odigrao 209 utakmica te 97 puta bio u početnom sastavu. Igrao je u prosjeku oko 28 minuta, postizao 13,5 koševa gađajući za tricu 37,4 posto, te imao 3,5 asistencija i 3,2 skoka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije