Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondaški SP

Brončana Tomić: Uz toliko poruka i čestitki potpuno sam se ispraznila

Tekvondo - Južna Koreja
Foto: Jozo Lovrić
1/4
26.06.2017.
u 23:45

Sretna sam što se kući vraćam s medaljom, nema svatko taj privilegij, kazala je brončana Kristina Tomić.

Kristina Tomić od ovog ponedjeljak nije uspjela učiniti najljepši dan u svom sportskom životu. To će, barem neko vrijeme, biti nedjelja 24. lipnja 2017., dan u kojem je ova 22-godišnja Zagrepčanka osigurala svoju prvu medalju na velikim natjecanjima.

Premda je imala izvjesnu psihološku prednost, 2-0 u međusobnim susretima, članica zagrebačkog Osvita to nije uspjela iskoristiti. Štoviše, dopustila je srpskoj suparnici Vanji Stanković da briljira (6:12) i da taj svoj raskošni talent demonstrira i finalnom pobjedom nad favoriziranom Tajlanđankom Wongpattanakit (10:5).

Da li je Kristini ikakva utjeha što je polufinale izgubila od kasnije svjetske prvakinje?

- Baš i nije, tim više što sam vjerovala da ju mogu pobijediti i treći put zaredom.

Pa što se to, onda, dogodilo?

- Nakon što sam dan prije osigurala broncu, ja sam se previše emotivno potrošila odnosno psihički ispraznila pa nisam bila dovoljno koncetrirana u toj borbi. Uz sve te poruke i čestitke koje sam primila, osjećala sam se kao da je sve gotovo, a u biti je tek dan kasnije bilo ono pravo i bitno. Osim toga, i taj naš međusobni skor mi na kraju nije bio olakotna okolnost. Dapače, stavljalo mi je to neki teret na leđa. Ona je htjela dokazati da me konačno može pobijediti, a ja sam vjerovala da će mi i ovaj puta proći ono što je prolazilo u te dvije borbe. Nažalost, Vanja i njen trener dobro su se pripremili za mene.

Čini se da joj je suparnica "oduzela" njenu fantastičnu prednju nogu?

- Na neki način da. Blokirali su ju.

No, ovo je i Kristini poticaj da dotjera svoje tehnike?

- Definitivno. Ja se sljedeći puta neću boriti protiv predstavnice Srbije nego protiv svjetske prvakinje i to će doista biti još veći poticaj da ju u sljedećoj našoj borbi dobijem.

Foto: Jozo Lovrić

Na koncu konca, u Kristini Tomić dobili smo, nadamo se, legitimnu nasljednicu Lucije Zaninović, dugogodišnje vladarice ove kategorije. I nekoga tko pripada svjetskom vrhu.

- Premda ja još uvijek nisam svjesna toga, to je sada činjenica. Ja sam sada službeno treća na svijetu. I nadam se da ću Luciju dostojno naslijediti.

Netko za koga smo sigurni da već i sa svojih 19 godina pripada svjetskom seniorskom vrhu jest Kninjanka Matea Jelić. Štoviše, nakon ovoga što smo vidjeli na njenom prvom seniorskom Svjetskom prvenstvu čak smo mišljenja da bi ona mogla biti i velika šampionka. Jer, Matea je izbacila dvije favoritkinje, a treća ju je pobijedila tek uz pomoć suca.

Najprije je eliminirala trofejnu Španjolku Calvo Gomez, srebrnu olimpijku iz Rija (5:0), a potom i trećeplasiranu sa posljednjeg SP-a Kolumbijku Dumar (4-2). Nažalost, onda je jedan čovjek u bijelom (sudac iz Singapura) odlučio da tome skidanju favoritkinja mora doći kraj. I to baš u borbi za medalju.

Protiv aktualne svjetske doprvakinje Tatar Nur, povela je Jelić sa 4:0, da bi kod 4:2 dobila kazneni bod za navodnu neaktivnost u situaciji u kojoj je jednako pasivna bila i Kurdistanka koja se bori za Tursku.

Nakon toga, samo četiri sekunde prije isteka borbe, sudac iz Singapura Splićanki dosuđuje još jedan kazneni bod za 4:4 i četvrtu rundu. A u njoj se, u ovom sportu, sve razrješuje zlatnim bodom u čemu je uspješnija bila iskusnija Turkinja koja je plasirala šaku u oklop.

Premda je takav rasplet natopila suzama, Matea Jelić je i u nepravednom porazu bila velika i nije pričala kao sportašica kojoj su nešto uzeli. Štoviše:

- Te dvije opomene neću komentirati. Sve je to dio sporta. Ne znam da li su mi nešto uzeli, ali znam da ja uvijek mogu bolje. Osjećam da mogu više od ovoga i vratiti ću se u dvoranu i raditi, raditi...

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije