Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Led probijaju Kanaet i Tomić: Kilogrami su mi veći problem od protivnika

Tekvondo - Južna Koreja
Foto: Jozo Lovrić
1/6
24.06.2017.
u 13:14

Na Skupštini Europskog te-kvon-do saveza, hrvatski izaslanik prof. dr. Franjo Prot izabran je za člana Izvršnog odbora ove kontinentalne organizacije.

Borbama kategorijama u kojima Hrvatska nema predstavnika (do 46 kg žene i do 54 kg muški) u subotu je u korejskom zimovalištu Muju započelo Svjetskog prvenstvo u te-kvon-dou. No, zato su naši sportaši sudjelovali u atraktivnoj svečanosti otvaranja pri čemu su za nošenje hrvatskog barjaka bili zaduženi Luka Horvat i Marija Štetić.

Premda su demonstracijski timovi i ovaj put razbili cijelo skladište građevinskog materijala, nas je osobno najviše zadivio jedan sjevernokorejski majstor koji je razbio 40 dasaka iz okreta, jednu za drugom, u punoj brzini. Taj očito ima toliko istreniran centar za ravnotežu da bi sutra mogao krenuti u svemir.

Inače, od hrvatskih tekvondaša, prvi će u borilište europski doprvak Toni Kanaet (74 kg) i Kristina Tomić (49 kg), čije su borbe na programu u nedjelju i za koje glavni trener reprezentacije Toni Tomas ističe:

- I Toni i Kristina imaju protivnike po mjeri. Nema tu onih koji bi njima bili dominantni i ako oni budu na svojoj najvišoj razi oni bi nedjelju mogli završiti s osvojenim medaljama.

Kada bi se to dogodilo, Toni i Kristina bi u polufinalu (i eventualnom finalu) nastupili dan kasnije jer takav je koncept natjecanja. Prvi dan su kvalifikcije sve do polufinala, a drugi samo razrješenje oko boje medalje.

Dan uoči nastupa hrvatski "ledolomci" bili su dobre volje, nimalo zastrašeni svjetskom konkurencijom. Uostalom, što bi se Toni Kanaet ikoga pribojavao kada je on ovoga trenutka drugorangirani borac svoje kategorije sa svjetske rang-ljestvice.

- Puno veću psihološku borbu, od razmišljanja o protivnicima, ja sam vodio sa skidanjem kilograma i sada, kada sam prošao vagu, mogu odahnuti. Držim da ja, kao što to i rang-ljestvica kazuje, pripadam svjetskom vrhu i ja sam od sebe očekujem da se u narednim godinama pojavljujem u borbama za medalju - kazao je član splitskog Marjana.

Kolegica mu Kristina možda nema takvo uporište u svjetskoj rang-listi (ona je 10.), ali zato ima u nizu pobjeda na G turnirima.

- Ja zasad nemam medalja s velikih natjecanja, no vjerujem da će u mojoj karijeri i toga biti - kazala je 22-godišnja članica zagrebačkog Osvita.

Osim Tonija i Kristine, hrvatske boje na ovom će Svjetskom prvenstvu braniti još i Tanja Rastović (53 kg, Marjan), Bruna Vuletić (57 kg, Marjan), Marija Štetić (62 kg, Dubrava), Matea Jelić (67 kg, Marjan), Iva Radoš (73 kg, Metalac) i Melani Adamić Golić (preko 73 kg, Zaprešić) te Lovre Brečić (63 kg, Marjan), Luka Horvat (80 kg, Jastreb), Dinko Šegedin (87 kg, Korčula) i Vedran Golec (preko 87 kg, Jastreb).

Prvu pobjedu na ovom Prvenstvu izborio je prof. dr. Franjo Prot koji je na Skupštini Europskog te-kvon-do saveza (ETU) izabran u Izvršni odbor.

Inače, ovaj tekvondaški mundijal okupio je rekordan broj sudionika - 1800 sportaša i dužnosnika - iz 183 zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije