Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA

Brazilac uzeo kinesko državljanstvo, a dobio je i novo ime

Elkeson
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL
1/2
21.08.2019.
u 17:06

Kina, koja se do sada uspjela plasirati samo na jedno svjetsko prvenstvo 2002. godine, trenutačno zauzima 71. mjesto na FIFA-inoj ljestvici

Brazilski napadač Elkeson postao je prvi naturalizirani nogometaš koji nije kineskog podrijetla, a koji je pozvan je u kinesku reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za SP 2022., objavio je u srijedu Kineski nogometni savez.

Izbornik Marcello Lippi dugo se žalio da mu u reprezentaciji nedostaju napadači, a sada je za kvalifikacijsku utakmicu protiv Maldiva 10. rujna pozvao 30-godišnjeg Elkesona koji u kineskom prvenstvu igra od 2013. i otada je zabio više od stotinu golova.

Elkesonov proces naturalizacije izazvao je dosta reakcija u Kini iako je isti proces prije njega prošao još jedan kineski reprezentativac Nico Yennaris, rođen u Londonu. No Yennaris, koji je u reprezentaciji od lipnja, ima kinesko podrijetlo jer mu je majka Kineskinja, za razliku od Elkesona, igrača kluba Guangzhou Evergrandea koji će od sada nositi kinesko ime Ai Kesen.

Kina, koja se do sada uspjela plasirati samo na jedno svjetsko prvenstvo 2002. godine, trenutačno zauzima 71. mjesto na FIFA-inoj ljestvici.

>>> Pogledajte kako je prošla proba VAR-a na Maksimiru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije