Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska izgubila braću

Braća Sabanov postala Srbi, motiv im je igrati s Đokovićem u Davisovu kupu

ANTWERP TENNIS EUROPEAN OPEN 1/8 FINALS NIELSEN-SABANOV VS MOLCHANOV-NEDOVYESOV
David Pintens-FotoDP.be
16.11.2021.
u 20:11

Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uvjete. Podrška Novaka Đokovića je nešto što se ne može opisati riječima, ističe Matej Sabanov.

Nagađalo se o tome poodavno, a sada su čini se braća Sabanov, Ivan i Matej, obojica 29-godišnjaci jer su i blizanci, odlučili igrati za Srbiju. Oni su Hrvati iz Subotice, obitelj im dolazi iz obližnjeg Palića, živjeli su s obitelji u Osijeku i nastupali pod hrvatskom zastavom, a sada su odlučili promijeniti sportsko državljanstvo. Iza njihovih imena sada stoji - Srbija.

Pa, ako pitate koji je razlog, sigurno ćete i pogoditi. Radi se o Novaku Đokoviću, koji u posljednje vrijeme snažno podupire braću Sabanov - u njegovu klubu u Beogradu mogu trenirati kad hoće i koliko hoće - ali i o mogućnosti da zaigraju za Srbiju u Davisovu kupu, što im je u Hrvatskoj zasad neizvedivo pokraj Pavića, Mektića, Dodiga, Škugora.

- Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uvjete. Podrška Novaka Đokovića je nešto što se ne može opisati riječima. On je oduvijek bio naš uzor i osoba kojoj se divimo tijekom naših karijera. Svaki njegov savjet iznimno je vrijedan za naše karijere i velika nam je čast što imamo priliku učiti od takvog tenisača. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uvjete i to je ono što nam je uistinu trebalo - čuli smo nedavno od Mateja rečenice koje su naslućivale ovakav rasplet.

Osim s Đokovićem, braća Sabanov su u odličnim odnosima i s Filipom Krajinovićem, još jednim vojvođanskim Hrvatom u reprezentaciji Srbije, kao i s Dušanom Lajovićem.

Upareni s njima dvojicom, nastupili su ove godine i u Wimbledonu, iako nisu postigli naročite rezultate. No, kako ono kažu, u parovima se može igrati i do 40. godine, pa je Srbija na ovaj način, čini se, riješila pitanje dubla u Davisovu kupu. 

>> Ćiro o bolesti:

Komentara 19

Avatar StormRaider95
StormRaider95
21:00 16.11.2021.

Oni koji ruse na svoju državu i nastupaju pod zastavom agresorske, a koji su iz iste protjerani, vrijede točno toliko. Nula.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
00:11 17.11.2021.

Pitanje je da li itko koji na ovu temu nešto piše ili komentira, zna kakva je razlika između nacionalnosti i državljanstva?

DE
DeGogi
11:22 17.11.2021.

Nisu oni postali Srbi vec su se odlucili igrati za maticnu zemlju u kojoj su rodjeni i odrasli. Isto tako su se puno Vojdodjanskih Hrvata odluciol preseliti u Hrvatsku, jer u Srbije (Vojvodini) nisu vise bili dobrodosli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije