Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legenda u mirovini

Božo Sušec brisan je sa svih događaja: EP-a, ZOI-ja i SP-a!

Božo Sušec
Goran Stanzl/PIXSELL
19.01.2010.
u 11:00

Posljednji Sušecov zadatak kao komentatora HTV-a bio je nedavni turnir rukometnih reprezentacija u austrijskom Wiener Neustadtu.

Legendarni HTV-ov sportski komentator Božo Sušec (64) ipak neće nastaviti suradnju s matičnom kućom ni kao vanjski suradnik, nakon što je nedavno prihvatio odlazak u tzv. poticajnu mirovinu.

Sušec, za kojega se nagađa da je od HTV-a dobio 300.000 kuna otpremnine, neočekivano je brisan sa svih velikih sportskih događaja ove godine: EP-a rukometaša u Austriji, ZOI-ja u Vancouveru, te nogometnoga SP-a u JAR-u. Iako je bio nositelj projekta u Africi i već dva puta na radnim sastancima u Johannesburgu, neće ići na svoje šesto svjetsko prvenstvo. Barem ne kao komentator HTV-a.

Razočarani Božo Sušec nije bio voljan komentirati svoj najnoviji status. Rekao je tek da se "još uvijek bori i nada da bi se stvari možda mogle promijeniti", iako izgleda za to zapravo nema. Naime, v.d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić zabranio je suradnju sa svima koji su prihvatili poticajnu mirovinu. Sušec ne smije raditi čak ni za Hrvatski radio, za koji je prošle godine komentirao SP rukometaša u Hrvatskoj.

Božo Sušec u bogatoj je novinarskoj karijeri bio na čak 18 olimpijskih igara, na svima od Montreala 1976. godine, i bio je zaštitni znak HTV-ove sportske redakcije.

Njegov posljednji zadatak kao komentatora HTV-a bio je nedavni turnir rukometnih reprezentacija u Wiener Neustadtu.

Utakmice rukometnoga EP-a u Austriji za HTV komentirat će Drago Ćosić, Željko Vela i rukometni stručnjak Velimir Kljaić.

A za ZOI u Vancouveru HTV je akreditirao Dragu Ćosića, Brunu Kovačevića, Ivana Blažička, Miću Dušanovića, Slavka Cvitkovića, Marka Šapita i Lanu Banely.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
11:35 19.01.2010.

Sušeca sam cijenio kao vrhunskog komentatora,a uz mnoge ostale sportove,posebno je kvalificiran za rukomet.No,nije u redu da je prihvatio debelu otpremninu,iako mu fali samo 1 godina do mirovine jer ima 64god.,a sad bi još i kruha preko pogače.Logički je i korisno,umjesto njega zaposliti novog čovjeka,a ne dozvoliti nekima da jašu na dva konja.

OD
otac_domovine
11:43 19.01.2010.

Ovo je sretan dan. Nakon svih baljezgarija koje je ovaj izgovorio o Červaru sretan sam što ga više neću morati gledati i slušati. Zbogom Božo i ne vraćaj se.

OB
-obrisani-
12:13 19.01.2010.

Lakomost obitelji Sušec doista je za Guinnessovu knjigu rekorda. Na sreću, ravnatelj je zaustavio nastavak pomame za sinekurama na račun hrvatskih sportskih pretplatnika. Još da maknu onoga nesposobnjakovića Sašu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije