Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA:

Boston Celtics na korak od finala

NBA: Playoffs-Boston Celtics at Miami Heat
Foto: Jim Rassol/REUTERS
1/3
26.05.2022.
u 09:22

U redovima Miamija, koji je igrao bez ozlijeđenog Tylera Herroa,  najbolji je bio Bam Adebayo sa 18 ubačaja i deset skokova, a Gabe Vincent je ubacio 15 koševa

Boston Celtics su sinoć došli na korak od finala NBA nakon što su u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije pobijedili Miami Heat sa 93-80 i poveli sa 3-2 u seriji na četiri pobjede. 

Celticse je do pobjede predvodio Jaylen Brown sa 25 koševa, Jayson Tatum je dodao 22 uz 12 skokova i devet asistencija. Al Horford je ubacio 16 koševa pridodavši tome sedam skokova i pet asistencija. 

Sljedeća utakmica će za Horforda biti 140. utakmica play offa. Do sada ni jedan igrač nije odigrao toliko utakmica u doigravanju, a da se nije plasirao u finale i Horford može postati prvi kojem je to uspjelo u šestoj utakmici koja se igra u noći s petka na subotu u Bostonu.

May 25, 2022; Miami, Florida, USA; Boston Celtics guard Marcus Smart (36) drives to the basket against Miami Heat forward P.J. Tucker (17) during the second half of game five of the 2022 eastern conference finals at FTX Arena. Mandatory Credit: Jim Rassol-USA TODAY Sports Photo: Jim Rassol/REUTERS
Foto: Jim Rassol/REUTERS

U redovima Miamija, koji je igrao bez ozlijeđenog Tylera Herroa,  najbolji je bio Bam Adebayo sa 18 ubačaja i deset skokova, a Gabe Vincent je ubacio 15 koševa. 

Miami je na poluvremenu imao pet koševa prednosti, no Boston je rezultat preokrenuo u drugom poluvremenu serijom 24-2, povećavši vodstvo 59-58 na 83-60. 

Boston Celtics nisu igrali u finalu NBA od 2010. godine. Od tada su četiri puta igrali u finalima Istočne konferencije u kojima su bolji od njih bili Miami i Cleveland.

>> Korteo Armade:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije