Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINGSTON, JAMAJKA

Bolt istrčao četvrto vrijeme ikada na 200

Usain Bolt
AFP
02.05.2010.
u 09:59

Usain Bolt i Tyson Gay, dva najbrža čovjeka na svijetu, našla su se na tartanu stadiona u jamajčanskom Kingstonu, ali nisu niti trčali međusobno, niti u "svojim" disciplinama na 100 metara.

Bolt je nastupio na 200 metara i pobijedio, a Gay na 400 metara također uz najbolje vrijeme.

No, prva je vijest da je Bolt istrčao četvrto vrijeme svih vremena na 200 metara. Pobijedio je uz 19.56, a brže od toga je sam trčao dva puta, kao i jednom Michael Johnson. Aktualni Boltov rekord je 19.19, drugo najbolje vrijeme je također u vlasništvu Jamajčanina (19.30), dok je treće vrijeme na toj ljestvici ono Michaela Johnsona (19.32).

- Nisam lovio nikakav rekord, to neću raditi ove sezone. Jedinio sam želio da publika na stadionu uživa i da vidi ono zašto su došli. Nadam se da sam im priuštio mali šou. Inače, dao sam najbolje od sebe u ovom trenutku - rekao je Bolt.

Američki sprinter Tyson Gay je, pak, slavio u utrci na 400 metara s vremenom 45.05. Prije dva tjedna je, primjerice, bio nešto brži (44.89) na dionici kojoj se neće ozbiljno posvetiti, kako je sam naveo.

Ipak, Gay je na ovoj utrci pobijedio aktualnog brončanoga sa Svjetskog prvenstva u Berlinu, Rennyja Quowa iz Trinidada i Tobaga, kao i prvaka Jamajke u ovoj disciplini Richarda Chambersa

- Bilo je prilično teško. Noge su boljele, pogotovo u završnici, jer sam dao sve od sebe. Zadovoljan sam, lijepa je ovo pobjeda - zborio je Gay.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije