Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESPORTSKA GESTA

Legendarni nogometaš: Hajduk me nije priznao, pokušali su osporiti moj rad

Blaž Slišković
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.02.2018.
u 07:50

– Nakon šest-sedam godina po sudovima, dobio sam satisfakciju. Najvažnije je da su mi priznali tu titulu. Kititi se tuđim perjem nije dobro – kaže Slišković.

U emisiji urednika i voditelja Ante Breke Sport nedjeljom, na televiziji Z1, gostovao je Blaž Slišković, trener Zrinjskog. Prisjetio se brojnih zanimljivih detalja iz svoje karijere. Osvrnuo se Baka na Velež, Crvenu zvezdu, Marseille, Hajduk...

– Naravno da bih sada dosta toga mijenjao u svojoj karijeri. Volio sam sve što su moji vršnjaci voljeli. Moja karijera bila bi kvalitetnija da to nisam volio – aludirao je Slišković svojedobno svoj boemski život.

Pričao je o današnjim svotama koje se vrte u modernom nogometu.

Ronaldo danas vrijedi 100 milijuna eura. Pa znate što bi on trebao napraviti za taj novac? Izvesti korner, dotrčati u šesnaesterac i sam zabiti pogodak...

Malo o Hajduku?

– Današnji Hajduk nije po guštu onih koji vole taj klub. Hajduk uz Dinamo i Rijeku mora biti u samom vrhu, boriti se do zadnjeg kola za prvaka. To se ne događa zadnjih 12 godina. Baš te 2005. godine bio sam trener u Hajduku. Napravili su nesportsku gestu prema meni. Razlog našeg razlaza bio je taj što stariji igrači nisu bili zadovoljni mojim radom. To mi je bilo nenormalno jer je moj odnos s njima bio kvalitetan i prijateljski. No, razlog je bio drugi, to sam kasnije otkrio. Nisu me priznali kao trenera, pokušavali su osporiti moj rad i obaveze prema meni. Nakon šest-sedam godina po sudovima, dobio sam satisfakciju. Najvažnije mi je bilo što su mi priznali tu titulu. Kititi se tuđim perjem nije dobro – kaže Slišković.

No, i danas je opčinjen posebnim emocijama oko splitskog kluba.

– I danas imam puno prijatelja u Splitu. Kada prođem po rivi, zaustavljaju me klinci i žele se fotografirati sa mnom.

Imponira mu kada mu i oni mnogo mlađi nastupe i kažu: "Moj tata pričao je bajke o tebi"...

– Oni su takvi, prenose priče s koljena na koljeno. Hajduk se voli vječno. Zato ih volim i obožavam. Da je Hajduk na vrhu, Poljud ne bi zjapio prazan kao stadion u Zagrebu... Oni su ''luđaci'' kad je riječ o Hajduku, naravno u pozitivnom smislu.

Osvrnuo se na nadolazeći SP u Rusiji.

– Bit će to dobar ispit da se vidi gdje je Hrvatska. Vjerujem da će Hrvatska proći skupinu. Zlatko Dalić Ćirina je škola.

Što misli o novom BiH izborniku, Robertu Prosinečkom?

– Veliki igrač ne može ništa drugo nego biti i dobar trener. Rijetki su veliki igrači, poput Maradone, koji su podbacili u trenerskom poslu. Važno je ne potpasti pod utjecaj medija.

Nije još za regionalnu ligu.

– Bilo bi više problema nego koristi od takvog projekta.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar tituš
tituš
09:28 12.02.2018.

Baka, pamti se onaj gol iz kornera CZ i Stojanoviću ... velemajstorski, baš onakakv kakav si bio. Da si manje pušio KENT, i hektolitre viskija ispijao bilo bi još bolje ...

Avatar southman
southman
09:50 12.02.2018.

Nevjerojatan igrač. Što je taj Zvezdinim igračima radio sa nepunih 20 godina u sred Beograda. Danas bi vrijedio preko 50 mil. EUR-a i sa cigarom u ustima i čašom viskija u ruci !

DO
domxerex
10:46 12.02.2018.

Dobro je rekao, današnji Hajduk najmanje igra nogomet a zove se nogometnim klubom. Navuko se tamo svakavih parazita i zlikovaca koji ne žele ništa dobro ni Splitu, ni Hajduku a ni Hrvatskoj. Rade samo za sebe i puni su otrova i gorčine. Neka se sele tamo gdje će biti sretni, pedofilski London ili napušeni Amsterdam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije