Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Bjelica: Znamo kako to izgleda kad ne uđemo u utakmicu kako treba

31.07.2018.
u 11:18

– Znamo da nas čeka još jedna ozbiljna utakmica u kojoj moramo od prve do zadnje minute biti agresivni.

Dinamo je jučer ujutro otputovao iz Zagreba u Tel Aviv te nastavio za Beershebu (oko sat vremena autobusom) gdje će danas od 19 sati tražiti prolazak u treće pretkolo Lige prvaka protiv Hapoel Beer Sheve.

Ne bi to smio biti pretežak zadatak za igrače Nenada Bjelice s obzirom na to da je u Zagrebu Dinamo slavio s uvjerljivih 5:0.

1/21

Hapoel će se pokušati “oprati” za jedan od najtežih poraza u povijesti, pokušati barem pobijediti za utjehu. U Dinamu su vjerovali da će tamo biti paklena atmosfera, ali to je sad ipak upitno nakon poraza (5:0) izraelskog prvaka.

Vraća se udarna postava

No na terenu bi moglo biti pakleno, plave su u Tel Avivu dočekala 32-33 stupnja, iako se igra u 20 sati po lokalnom vremenu, teško da će temperatura biti ispod 30 stupnjeva, bez povjetarca. Da ga i ima, neće ga biti na terenu jer je stadion od 15.000 mjesta zatvoren sa svih strana.

No dobro, nije ni u Zagrebu baš hladno... Hladno bi oko srca moglo biti tek Nenadu Bjelici ako njegova momčad ponovi izdanje kakvo je pokazala protiv Rudeša. Zbog tog debakla Bjelica će u Izraelu vratiti momčad koja je slavila protiv Hapoela.

– Znamo da nas čeka još jedna ozbiljna utakmica u kojoj moramo od prve do zadnje minute biti agresivni. U zadnjih nekoliko dana vidjeli smo na vlastitom primjeru kako to izgleda kada uđemo maksimalno, a kako izgleda kada ne uđemo dobro u utakmicu. Moramo biti oprezni, dati sve od sebe kako bismo danas odigrali kvalitetnih 90 minuta. U svaku utakmicu ulazim s najjačim sastavom u određenom trenutku. Svi ovi igrači koje imam zbog nečega su u Dinamu, svatko od njih mora iskoristiti priliku kada je dobije. Imamo velik kadar, čak 32 igrača, a svaki dan te dečke sve bolje upoznajem. Pa i kroz utakmice – kazao je Nenad Bjelica u zagrebačkoj zračnoj luci prije polijetanja za Tel Aviv.

>> Pogledajte Dejana Lovrena kako iz mora dvogledom traži Šimu Vrsaljka

Zbog ozljeda s plavima nisu putovali Šitum, Benković i Kadzior, a ozlijedio se i Lovro Majer.

– Majer je ostao u Zagrebu kako bi odradio terapije, vjerujemo i odmah bio spreman za nadolazeće izazove – kazao je Bjelica i odgovorio na pitanje o mogućem odlasku ili ostanku Ademija kojem Dinamo nudi novi ugovor, a dobio je ponudu Lillea.

– On je jedan od naših ključnih igrača i kapetan Dinama. Trebamo razgovarati s njim o tome kakve su njegove želje i razmišljanja, želi li ostati ovdje. Osobno imam dojam da želi ostati.

Na Astanu ili Midtjylland

Bjelica je oprezan, ali i optimističan pred današnji uzvratni susret.

– Optimist sam ne samo zbog 5:0, to i nije realan rezultat, već zbog naše igre u toj utakmici – veli Bjelica, a slično govore i njegovi igrači. Valjda nije samo iz kurtoazije.

– Moramo ozbiljno ući u utakmicu i ozbiljno shvatiti protivnika. Hapoel je jako dobra momčad, a rezultat prve utakmice je nerealan. Čeka nas težak posao i trebamo biti koncentrirani. Moramo dati sto posto, biti koncentrirani i proći u sljedeći krug kvalifikacija – kazao je dvostruki strijelac u prvom susretu, kapetan Arijan Ademi.

Trener Hapoela Barak Bakhar za utakmicu izraelskog superkupa s gola je maknuo Grka Anestisa, branio je 38-godišnji David Goresh, ali izgubili su od Hapoel Haife nakon jedanaesteraca (1:1, 5:3).

Prođe li Dinamo, a realno je to očekivati, igrat će protiv boljeg iz susreta kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda (u prvoj utakmici Astana je pobijedila 1:0), taj se susret u Danskoj igra u srijedu u 19 sati.

>> Pogledajte doček Šimi Vrsaljku u Nadinu

 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:06 31.07.2018.

idemo dinamovci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije