Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjerljiv trijumf Dinama

Bjelica zadovoljan ali ističe: Suparnik nam je iz jedne šanse zabio dva gola

02.02.2019.
u 18:19

Dva pojačanja plavih iz ovog prijelaznog roka, Komnen Andrić i Iyayi Believe Atiemwen, svoj debi čekali su na klupi i dočekali ga sredinom drugog dijela

Dinamo je do vrha napunio mrežu Rudeša, teško su stradali susjedi sa zapadnog dijela grada, a po prilikama plavih, moglo je biti i uvjerljivije od tih završnih 7:2.

Dinamov trener Nenad Bjelica protiv ‘fenjeraša’ naše lige, Rudeša, izveo je vrlo jak, gotovo udarni sastav. Zbog kartona nije bilo Danija Olma, izostao je i oporavljenik Mario Gavranović, a ni na klupi nije bio Theophile-Catherine.

>> Pogledajte što je nakon utakmice rekao Mislav Oršić

Dva pojačanja plavih iz ovog prijelaznog roka, Komnen Andrić i Iyayi Believe Atiemwen, svoj debi čekali su na klupi i dočekali ga sredinom drugog dijela.

Noćna mora za Ivkovića

Rudeš je stigao sa svojim novim trenerom Tomislavom Ivkovićem, stručnjakom koji dobro pozna Dinamo i koji je imao ambicije prije svega dobro odigrati utakmicu s plavima, a ako se uhvati kakav plijen, to bolje. Taj je Rudeš na startu ovog prvenstva, još u vruće ljetno doba, uzeo bod plavima u Maksimiru, i to kada se ta momčad sa zapadnog dijela grada jedva okupila.

Sad je utakmica počela ‘malo’ drukčije, već u prvoj ozbiljnijoj akciji plavi su poveli, Leovac je lijepo probio bok, Petković nije stigao loptu, ali ju je dočekao Hajrović i postigao svoj prvi pogodak u HNL-u (dosad je zabijao samo u Europi).

A da je ovo bio njegov dan, pokazao je samo četiri minute kasnije, Gojakov je udarac završio u bloku, a odbijenu loptu Hajrović je pospremio udarcem preko glave, u Petkovićevu stilu, za 2:0 već u devetoj minuti.

Potom je u dvije prilike bio Petković, no jednom je pogodio prečku, drugi put je spasio svoj gol vratar Rudeša, ali treću priliku Petković nakon krasne lopte Gojaka i ubačaja Stojanovića, nije propustio i u 19. minuti bilo je 3:0. Mirisalo je na debakl Rudeša.

No, Hajrović je odlučio upisati i asistenciju, ali na krivoj strani, ‘zabranjenu’ paralelu je odigrao, Štrkalj uzeo poklon i matirao Livakovića za 3:1. Koliko su igrači Rudeša toga poklonili plavima, bio je red da im plavi nešto i vrate.

1/10

Do odmora su plavi još povećali prednost, sada je krasno probio Nikola Moro, a povratnu loptu je topovski pod prečku pospremio Amer Gojak.

U nastavku je ‘čak’ 12 minuta trebalo Dinamu da zabije novi pogodak, preciznu loptu More lijepo je za Oršića proslijedio Gojak, a Oršić taj zicer pospremio, da bi ti minute kasnije krasnim rolanjem lopte prošao kroz obranu Rudeša i pogodio za 6:1, a onda u 64. i 7:1. U samo osam minuta Oršić je zabio hat-trick!

Maksimir je od 66. na djelu vidio svog novog igrača, Bjelica je dao priliku Atiemwenu, koji je zaigrao s Gojakom u sredini, a ubrzo je ušao i Komen Andrić u vrh napada. A gosti su uspjeli zabiti svoj drugi pogodak, Tomislav Štrkalj je pobjegao, zaobišao Livakovića i postigao svoj drugi pogodak za završetak ove golijade.

Debitanti zadovoljili

– Zadovoljan sam utakmicom, rezultatom, postignutim golovima. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, na početku sezone uvijek stoji mali upitnik kako ćeš krenuti. Svim mojim ofenzivnim igračima važno je zabiti, Oršić ništa na pripremama ništa nije zabio, a sad je zabio tri gola, Hajrović isto tako. Važno je da se napune samopouzdanjem i dižu se, vesele i golovi Gojaka i Petkovića. Zadovoljan sam realizacijom, a suparnik nam je iz jedne šanse zabio dva gola, treba poraditi da se takve greške ne ponavljaju.

Debitanti?

- Zadovoljan sam svima, Atiemwen je pokazao da može svojom brzinom puno donijeti, dobro je to odradio kao desetka. Andrić je priredio šansu Mori, stalno se nudio – komentirao je trener Dinama Nenad Bjelica.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Komentara 2

FR
freeshooter
20:21 02.02.2019.

Definitivno moćan, možda i najmoćniji Dinamo, hvala ti tata. Moro se vratio i to samo kako, morat ćemo igrati sa tri beka, da bi veza bila Ademi-Gojak-Moro-Olmić, veza za velike uspjehe. Ajmooo Dinamo!

ST
stefj
18:34 02.02.2019.

Hm, za oba pojačanja je vidljivo da nisu prošli pripreme s ekipom Dinama, izostala je i trka i pritisak na protivnika s njihove strane. Možda je trebalo napraviti druge izmjene, npr. staviti Majera da napokon vidimo da li je taj igrač potencijal ili promašaj... Inače, jako lako primljeni golovi, prelako. Istina, opuste se igrači kada imaju toliko vodstvo, no svejedno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije