Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski vrt

Bjelica preuzima Osijek, evo koliko će zarađivati

Nenad Bjelica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
03.09.2020.
u 08:08

Čelnici Osijeka shvatili su da ih iz ove loše situacije može spasiti samo vrhunski trener poput Bjelice.

Nenad Bjelica preuzima klupu Osijeka, danas ili sutra i službeno će naslijediti Ivicu Kuleševića! Nogometaši Osijeka katastrofalno su krenuli u sezonu, poslije tri kola imaju samo jedan osvojeni bod, a zbog toga će stradati zasad još uvijek aktualni trener Ivica Kulešević.

Nenada Bjelicu i uoči početka sezone povezivalo se s klupom Osijeka, a bivši trener Dinama tada je izjavio: “Zašto ne, Osijek je moj klub, ali ja nikakav poziv nisam dobio”. No, ovaj put to se promijenilo, čelnici Osijeka shvatili su da ih iz ove loše situacije može spasiti samo vrhunski trener poput Bjelice.

Sigurno je da mu čelnici Osijeka ne mogu ponuditi plaću kakvu je imao u Dinamu ili kakvu je mogao dobiti u turskom Fenerbahceu, ali su ga pridobili na sentiment, pošto je Osijek Bjeličin rodni grad i klub u kojem je kao igrač ostvarivao velike rezultate. Navodno će imati milijun eura brutto godišnju plaću.

 

Kao trener dosad je vodio Kärnten, Lustenau 07, WAC St.Andra, Austriju Beč, Speziju, Lech Poznan i GNK Dinamo. Pod njegovim vodstvom Dinamo je prvi put prezimio u Europi nakon 49 godina te mnogi navijači aktualnog hrvatskog prvaka još uvijek nisu preboljeli njegov odlazak iz kluba čiji je glavni trener bio od svibnja 2018. do travnja 2020. godine. Uskoro ćemo ga opet gledati u Maksimiru, ali na “krivoj” klupi.

Video - Nenad Bjelica na oproštaju od Dinama

Ključne riječi

Komentara 20

KA
kanđija
08:32 03.09.2020.

Ništa od klubova liga petice. Nikakvih on ponuda nije imao. Ovo su tri koraka nazad s obzirom na reputaciju kluba a ne potcjenjujući Osijek a po primanjima je i više nego trostruko u minusu. U Dinamu je i uz restrikcijee više zarađivao. Bez obzira na sve želim mu da podigne Osijek i da liga bude bolja. Osijek će morati s Bjelicom ići u veliki remont kadra jer ti igrači još se kako tako mogu nositi u HNL alii za Evropu su preslabi. Teško će Osijek moći kupiti par igrača teških i do 3 milijuna kakve je dobivao u Dinamu. Veliki izazov.....

FR
freeshooter
13:23 03.09.2020.

Zaključio bih sa Bjelicom, kao što sam već i pisao, Dinamo je bio i ostat će mu najveći klub u karijeri, zaletio se sa stavom prema klubu misleći da je nedodirljiv, kada se dogodio razlaz, jer nemožeš biti veći od gazde, nastupila je tuga, jad i čemer, žao mu je, a trebao je samo povući ručnu i korak unazad, nije, nego nove greške, plakao je po novinama, kaže klubovi iz petice, daj molim te Neno budi ozbiljan, imao si prilku kroz Dinamo skroz sazrijeti za dvije tri godine i postići to, no ovako teško, utakmicu protiv Shakhtara, ili Benfice, su gledali vlasnici svih klubova iz petice, i što su vidjeli, ispadanje zbog nezrelosti trenera, i gubitak previše novaca, to su svi zapamtili. NIje niti na vrijeme usvojio preporuke Neno, nazovi gazdu i popričaj, korak unazad oba dvojca, i vrati se, Dinamo su ti bila i ostala vrata za svijet, no prerano si poletio, moraš naučiti biti strpljiv, uvijek si prerano odlazio, sve na vrijeme. Nije povukao ručnu, a shvatio je što je izgubio, i sada ide u druge krajnosti, na silu dokazivanje, sve ispočetka, u hrvatskoj ligi, dobro za Osijek i hrvatski nogomet, no loše za Bjelicu, iako ti želim sve dobro. I sada zaključak, za Dinamo je ipak dobro što si otišao, nije to bilo slučajno, ipak je to bila vizija, dobra vizija!!!

DU
Deleted user
09:47 03.09.2020.

Nista od liga petice... ali nema veze, Osijek je tocno klub njegovog ranga i stila Bjelica voli disciplinu u obrani, sve to pojacati u defanzivnom veznom redu, brza krila i sidruna koji ce cuvati duge lopte dok ne pritrce ostali,, zbog toga je i sa dinamom koji nije primao pacerske golove osvajao u evropi bodove , ali kad treba biti dominantan i slabijeg protivnika kad se povuce u dvosttuki blok dobiti e tu on nema rjesenja i tu su ga spasavali indivudualne kvalitete Kad pogledate gdje je radio, Dinamo je za njega bio san snova i financijski i reputacijom, nazalost zeznuo se kod razlaza pa je opet na dnu, a mogao je da je isao na lijep nacin sa maminjom a ne tjerao inat danas mozda i voditi nekog iz petice.. u sredini tablice, ponijeloga precijebio se i sad ispocetka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije