Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
START IZ SNOVA

Bjelica je ispunio obećanje, složio je srčanu momčad

Dinamo - Hapoel
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/5
26.07.2018.
u 15:19

– Vidjet ćemo kakvi ćemo biti, ali ono što znam, ni jednoj mojoj momčadi navijači kluba nisu zviždali jer moje se momčadi bore, a rezultat nekad i nije kako bismo poželjeli – rekao je tada Bjelica.

Kad je dolazio u Dinamo u finišu prošle sezone, Nenad Bjelica je najavio:

– Vidjet ćemo kakvi ćemo biti, ali ono što znam, ni jednoj mojoj momčadi navijači kluba nisu zviždali jer moje se momčadi bore, a rezultat nekad i nije kako bismo poželjeli – rekao je tada Bjelica.

Dinamo - Hapoel
1/21

I te je riječi ispunio već u prvoj službenoj utakmici plavih u novoj sezoni. Protiv Hapoel Beer Sheve vidjeli smo, uz uvjerljivu 5:0 pobjedu, Dinamo kakav dugo nismo viđali.

Bez čekanja poteza pojedinca

Osvajali su plavi trofeje, pobjeđivali i u važnim utakmicama, ali više je to bio plod individualne kvalitete, potez nekog majstora riješio bi probleme. No, protiv Hapoela nije pobijedio ni Oršić, ni Hajrović, ni Ademi, pobijedila je momčad.

Pravi momčadski duh, borba jedan za drugoga, jako puno trke, agresivnosti zaslužni su za tako visoku pobjedu nad Hapoelom i, ako je to ono što je mislio Bjelica, onda je ispunio obećanje.

– Možemo biti zadovoljni pokazanim protiv Hapoel Beer Sheve. Odigrali smo dobru utakmicu, od prve minute smo bili agresivni. Možda to i nije bila naša najbolja predstava, ali pokazali smo veliku borbenost i ostavili srce na terenu, bili maksimalni u svakom duelu. Naravno da smo prezadovoljni rezultatom, a sada će nam biti puno manji pritisak igranja u Izraelu – kazao je jedan od junaka plavih Izet Hajrović koji je načeo mrežu izraelskog prvaka.

I sam je Bjelica bio zadovoljan tim pristupom, borbom, iako on gleda i malo dalje:

– Možemo mi i bolje od ovoga!

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Bilo bi lijepo kad bi se i te riječi ostvarile, ali već ovakav Dinamo je pokazao da je jak. Sad, nećemo cjepidlačiti, pitanje je koliko dugo mogu igrati u ovakvom ritmu. Plavima već u petak slijedi Rudeš, a onda put u Izrael gdje brane ovu 5:0 prednost.

I tu će biti na novim ispitima, ovaj put ispitima ozbiljnosti, da i u tim susretima, ovim na otvaranju domaće lige i onim uzvratnim u kojem imaju komforan rezultat, pokažu da su ozbiljna momčad koja u svaki susret ulazi s pravim pristupom.

Budimir bolji od Girouda

Bjelica ima pravo na optimizam i nadu da će njegova momčad dugo držati visoki ritam igranja jer ima doista veliki kadar (čak i preveliki) i lako može rotirati momčad.

U susretu s Hapoelom na klupi su ostali Majer i Gaveanović te Perić, a ušli su s klupe Šitum, Fiolić i Hodžić, nema prošlogodišnjih prvotimaca Livakovića, Doumbije, Benkovića, More, a na tribini su ovaj put ostali Moharrami, Lecjaks, Rrahmani, Menalo, Marin, Lešković, Šunjić, Kadzior i Knežević. Dakle, ima Bjelica iz čega izabrati.

– Ne znam još za Rudeš, moramo vidjeti kako će se igrači oporaviti od ove utakmice, ali nije nemoguće da u petak vidite potpuno drukčiju momčad – najavio je trener Dinama.

To bi bio i logičan potez s obzirom na to da vremena za pravi odmor više nema, plavi će sad još dugo igrati svaki treći, četvrti dana, a u Izraelu ih ne čeka samo osvete željan suparnik već i paklena vrućina, jučer je tamo bilo 38 stupnjeva, pa i o tome treba misliti.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih u Zagrebu

Dinamo - Hapoel
1/74

Plavi su zamijenili domaćinstvo s Istrom 1961 u drugom kolu HNL-a i jako dugo će utakmice naše lige igrati u Zagrebu i okolici. Prvi ozbiljniji put iz Zagreba imat će, zamislite, u posljednjom kolu prvog kruga prvenstva, 29. rujna kad gostuju u Splitu kod Hajduka.

U Maksimiru su u utorak imali lijepu podršku i pozitivnu atmosferu. Nastavi li se ovako, u Maksimiru bi mogla biti lijepa priča. Za to se moraju pobrinuti i sami igrači, nastaviti se ovako boriti se.

Uz one koji su zabijali, svi su se silno trudili. Primjerice, Mario Budimir nije zabio, ali je strašno puno dobroga napravio, podsjetio je na Oliviera Girouda u francuskoj reprezentaciji, samo je Budimir bio konkretniji i učinkovitiji.

>> Pogledajte 10 Top hitova vatrenih i zašto ih volimo još više

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mirko0410
16:37 26.07.2018.

Ne znam tko forsa tog Budimira sad odjedanput u 32 god. pazi bolji od Giroua. Inače da je izgledalo dobro da je cijela ekipa imala smisla je, da je bilo puno dobrih bilo je a meni posebno Olmo, ali njegaa se baš ne fali koloko vidim.

ZA
zagi101
16:46 26.07.2018.

konačno igraju jednostavno brzo i okomito prema golu, bez puno pimplanja a to je moderam nogomet

ST
stefj
19:19 26.07.2018.

Budimir je glumio mantinelu, golman ispucao loptu, Budimir glavom proslijedio, a onda tko je uhvati. Tako je Dinamo igrao dobar dio utakmice... Tek kasnije su se malo razigrali pa su akcije imale smisla. No sve je to OK, dok nosi rezultat, naročito u ovom dijelu natjecanja. Olma treba probati zadržati još koju godinu, iznenadio je Oršić, šteta što nije igrao Majer... Budimira su kupili jer je u svim klubovima gdje je igrao zabijao, tako su prije kupili i npr. Krstanovića. On je kupljen da pokrpa ekipu na poziciji gdje ostali igrači ne daju dovoljno. Gavranović igra daleko ispod očekivanog, a Hodžić je ispao vrlo prosječan napadač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije