Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanjaju Ligu prvaka

Bjelica: Dinamo je najbolji klub bivše Jugoslavije, ali imamo šanse

Dinamo Split (1)
Pixsell
09.08.2013.
u 17:10

- Liga prvaka je naš veliki san, zbog toga nam je također svejedno, tko nam stoji na putu

Gotovo svi austrijski elektronski mediji i internetski portali prenijeli su u petak vijest iz švicarskog Nyona da će protivnik bečke Austrije u 4. pretkolu Liga prvaka biti hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo i da se prva utakmica igra u Zagrebu, a uzvratni susret tjedan dana kasnije u Beču.

Bečka Austrija odmah je preko svog internetskog portala svoje navijače izvijestila da je s Dinamom već dogovorila datume utakmica: srijeda 21. kolovoza u Zagrebu i 27. kolovoza u Beču, obje s početkom u 20,45 sati.

Prenijela je i prve reakcije igrača i trenera Nenada Bjelice, bivšeg hrvatskog reprezentativca.

- Veselim se tom dvoboju, to će biti vrlo zanimljivo. Pritom se mora reći, da je to, nakon Basela, bio najteži protivnik kojeg smo mogli izvući. Ali, smatram da ćemo imati naše šanse. Dinamo nije protivnik, koji će se kao Islanđani povući unatrag. Ovaj klub ima napadačku igračku filozofiju - rekao je Bjelica.

Govoreći o statusu Dinama u Hrvatskoj napomenuo je kako je Dinamo u hrvatskoj nogometnoj Ligi "bez konkurencije" i da je u sva četiri prvenstvena kola pobijedio. Dodao je kako u HNL-u igra i Lokomotiva kao Dinamova druga momčad s posve mladim igračima.

- Klub je najbolje organiziran, i sa sigurnošću najbolje postavljen na tlu bivše Jugoslavije. Relativno jeftino nabavljaju mlade igrače, koje kasnije ponovno prodaju za više milijunske svote - ustvrdio je Bjelica.

Igrač Martin Leovac koji je oženjen Zagrepčankom je rekao kako je obzirom da u Zagrebu živi njegova obitelj i tamo ima mnogo prijatelja želio da upravo Dinamo bude protivnik Austrije.

- Ali, biti će posebno teško, jer Dinamo je sigurno favorit i već gotovo stalni gost u Ligi prvaka - dodao je.

- Za mene je ta momčad teško procjenjiva, ali mi se tome brutalno veselimo - rekao je kapetan Bečana, Manuel Ortlechner. Istakao je kako Austrija namjerava u gostima stvoriti dobru, kako bi kod kuće "sve bilo moguće".

Emir Dilaver tvrdi da je Dinamo „vrlo atraktivan protivnik, koji je uvijek iznova bio sudionikom Lige prvaka. Smatra da u hrvatskoj Ligi nedostaje više konkurencije, obzirom da nije na vrhunskoj razini.

- Bit će teško, s maksimalnim respektom prići ćemo toj zadaći - obećao je Dilaver.

Alexander Georgon je rekao kako nije imao posebnu želju kad je riječ o izvlačenju protivnika. Dinamo vidi kao "tehnički verziranu" i "napadački orijentiranu" momčad.

- Liga prvaka je naš veliki san, zbog toga nam je također svejedno, tko nam stoji na putu - poručio je Georgon.

Austrijski dnevni list "Kronen Zeitung" na svom internetskom portalu piše o "rješivoj zadaći" za bečku Austriju. Die Presse o ždrijebu koji je Bečanima "darovao" zagrebački Dinamo.

Kleine Zeitung govori o dvije "vruće" igre Austrije protiv poznato vatrenih navijača tradicionalnog zagrebačkog kluba.

Austrijski radio i televizija ORF pod naslovom "Austrija igra prvo u gostima" piše kao su Bečani mogli proći još gore nego li su prošli s Dinamom, jer su Zagrepčani momčad s „"najnižim UEFA koeficijentom". Tješi ih konstatacijom da su mogli izvući i 16-strukog švicarskog prvaka Basel, 44-strukog škotskog Celtic Glasgow, rumunjsku Steauu s rekordnih 24 naslova prvaka ili dvostrukog češkog prvaka Victoria Pilsen.

>>Dinamo protiv Austrije u četvrtom pretkolu Lige prvaka!

>>Jurčić: Očekujem da nas pet tisuća BBB-a odnese do Lige prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije