Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA MORNAR

Bivši vatreni: To što Hajduk radi je brutalno! Ne pamtim kada je ovako puhao za vrat Dinamu

08.02.2022.
u 17:46

- Naravno da mnogi s pravom očekuju i neki trofej. Pa čekamo ga gotovo 20 godina!

Pitali smo Hajdukova šampionskoga igrača (1992., 1994., 1995.) i nekadašnjega reprezentativca, Splićanina Ivicu Mornara (48), što Nikola Kalinić donosi Hajduku.

- Nikola će znatno utjecati na Hajdukovu igru. On donosi znanje i neprocjenjivo iskustvo. Iako ima 34 godine, Kalinić je očuvan, nije imao težih ozljeda, a dokazani je golgeter. Ima 34 godine, pa što? Ibrahimović u Milanu igra s 40, i zabija golove. Ma Kalinić je golemi plus i za Hajduk i za cijelu ligu - kaže Mornar i nastavlja:

Rasteretit će Livaju

- Kalinić će, kao iskusan igrač, Hajduku posebno biti od koristi u velikim utakmicama, premda bodovi iz njih jednako vrijede kao i oni iz utakmica s tzv. malim suparnicima. Ne želim pritom nikoga uvrijediti ili podcijeniti, dapače, takvi suparnici znaju često biti najopasniji.

Nikola će, tvrdi Mornar, biti i iznimno bitan u rasterećivanju u igri Marka Livaje.

- Svaka vrhunska, ambiciozna momčad mora imati dva vrsna napadača, više napadačkih opcija. Dosad je najveći teret na svojim plećima nosio Livaja, ali bit će i ozljeda, kartona, a trener u svakom trenutku mora imati spremnu drugu opciju. Meni se sviđa i Mlakar, kako je majstorski zabio Gorici, a igrač po mojem guštu je i Ljubičić; pravi moderan napadač, borben, srčan, a to je ono što publika najviše cijeni.

Foto: HNK Hajduk

Koliki je sada teret na leđima trenera Dambrauskasa, je li sad naslov imperativ?

- Trener je dobio sve što je tražio, ima vrhunsku momčad, i bit će odgovoran za rezultat. Kod Valdasa mi se sviđa što je racionalan i realan, uvijek dobro analizira utakmice i ne libi se priznati nedostatke koje treba ispravljati. Nisu svi treneri tako samokritični i objektivni. Ne pamtim kada je Hajduk ovako puhao za vrat Dinamu, ovo što je napravio u prijelaznom roku je “brutalno” i naravno da mnogi s pravom očekuju i neki trofej. Pa čekamo ga gotovo 20 godina! E sad, na ruku nam ne ide što se i Dinamo digao i dobro posložio, takav Dinamo je i dalje favorit za naslov.

A gdje je u tome Hajduk?

- Ma bolje da je Hajduk još u Dinamovoj pratnji, da ga prvo mjesto “ne pojede”. Mi smo 1995. godine, isto kao Hajduk sada, bili u drugom planu, pa smo u posljednjih šest kola nadoknadili šest bodova zaostatka i postali prvaci. Ali, mi sada pričamo kao da Rijeka i Osijek ne postoje, a i oni su također tu, s podjednakim izgledima - zaključio je Ivica Mornar.

 

Ključne riječi

Komentara 24

AR
arni63
18:02 08.02.2022.

puhao,kome, Rijeci???pa četvrti su na tablici i tu će ostat...daj tovari u režiji prestanite širit fake news

DM
drazen.muhvic
19:23 08.02.2022.

Toliko pušu da se budu ispuhali...

TR
Tripoli
19:25 08.02.2022.

Pa to je žalosno da se ne pamti ,a ne za hvaliti se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije