Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši suigrač

Birjukov: Dražen je bio limitiran, egoist i nije bio velik igrač!

Dražen Petrović
Arhiva VL
16.11.2012.
u 20:49

- Nakon svakog treninga Dražen Petrović bi mi rekao: 'Idemo baciti 100 trica!' A ja bih ga dobio i otišli bismo spavati

Jose Birjukov, bivši ruski košarkaš koji je nastupao i za Španjolsku, u razgovoru za Marcu osvrnuo se na Dražena Petrovića, svog bivšeg suigrača iz Reala, a o njemu nije govorio na najljepši mogući način.

- Petrović je bio odličan šuter, no nije bio velik igrač. Bio je jako limitiran. Psihološki je bio strašno jak, no za mene je Kukoč ipak bio bolji igrač, rekao je Birjukov, a zatim usporedio Dražena i Fernanda Martina, jednog od najboljih španjolskih košarkaša koji je tada također igrao za Real.

- Obojica su imala snažan ego i na kraju je momčad patila zbog toga. Te sezone nismo osvojili naslov. Ja sam im bio svojevrsni most u komunikaciji jer se nisu voljeli. Morao sam prenositi Draženove poruke Fernandu i obrnuto.

No, nije se Birjukov zadržao samo na tome, rekao je da Petrovića nije preferirao ni Sabonis.

- Sabonis mi nikada nije pričao o njihovom prijateljstvu, to je urbana legenda. Arvidas nikada nije volio košarkaše iz bivše Jugoslavije jer su oni po prirodi bili provokatori. Za razliku od njih, on je igrao gospodsku košarku.

Prepričao je i anegdotu sa zajedničkih treninga s Petrovićem.

- Nakon svakog treninga Dražen bi mi rekao: \'Idemo baciti 100 trica!\' A ja bih ga dobio i otišli bismo spavati.

Komentara 12

Avatar EU Turčin
EU Turčin
21:05 16.11.2012.

ima istine. kukoc je definitivno veci igrac. to na kraju i titule kao i velicina timova u kojima su igrala obojica do svoje 29 godine govore. kuki je ipak igrao u najvecem timu i sa najvecim igracem svih vremena, rame uz rame, u prvoj postavi, te uzeo 3 prstena. limitiran, tacno, drzen nikada nije naucio igrati obranu. igrac, na beku bez obrane je polovan igrac. svidjalo se to kome ili ne. a sada, politicki, o tome necemo ovde.

Avatar jumanji
jumanji
21:11 16.11.2012.

Drazen je bio vec legenda za vrijeme njegova zivota,a sto se tice ove izjave toga kosarkasa kojeg navjerovatnije nitko, osim nekih suigraca i ne poznaje, nema nikakvog znacaja. Drazen je najbolji igrac svih vremena na tlu Evrope. Kukoc je naravno isto legenda, strasan igrac. Ali Drazen je Drazen..Neka mu je laka zemlja

UP
uprolazu
20:52 16.11.2012.

da, bio je vrlo limitiran. Protivnici bi ga obično limitirali na 30-60 koševa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije