Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupljanje u rovinju

Bilić: Olića će to pratiti cijeli život, ali reprezentacija će mu pomoći

hrvatska (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
20.05.2012.
u 14:14

Navečer u Rovinju priključuje se Subašić, a onda će se čekati Olića, Pranjića i Pletikosu koji imaju klupske obveze, te Lovrena koji je na oporavku. Svi ostali su stigli na novo okupljenje

Hrvatski nogometni reprezentativci u 13 sati su otputovali u Rovinj, na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo. Sad već gotovo kompletna momčad okupila se u zagrebačkom Sheratonu, a u novo oblijepljenom autobusu nisu bili samo Olić, Pranjić, Pletikosa i Subašić, s tim da će se Subašić priključiti već navečer u Rovinju, a ostala trojica dolaze kasnije zbog klupskih obveza. Po dolasku u Rovinj na rasporedu je bilo trčanje u blizini hotela.

Ivica Olić i Danijel Pranjić iza sebe imaju tešku noć nakon poraza u finalu Lige prvaka, zacijelo će im trebati vremena da se psihički oporave od Chelseajeve pobjede i poraza njihova Bayerna.

- Sigurno je da  će im trebati vremena, s jedne strane Olića će to pratiti kroz cijeli život, no siguran sam da će u našem okruženju to uspjeti potisnuti. Mi smo tu da oojici pomognemo i ne vdim tu nekakav veliki poblem - kazao je Slaven Bilić.

Bude li jedanaesteraca na Euru, hoće li Olić pucati?

- Ma to je lutrija i najveći svjetski igrači kao Maradona, Baggio, Baresi... promašivali su. Meni je žao što Bayern nije osvojio naslov, kako zbog dvojice naših igrača, tako i zbog toga što je Bayern zaslužio, a ja volim kad pobijedi bolji, a oni su bili bolji. S druge mi je strane drago i zbog Chelsea, zbog Drogbe, Lamparda, Terryja, Čecha, igrača koji su sedam, osam godina bili blizu, nekad su bili izbačeni i kad su trebali proći, nekad su ispadali nesretno kao u finalu u Moskvu. Ma najbolje je Drogba rekao - Bog je to odavno napravio i tako je trebalo biti - kazao je izbornik.

Kapetan Darijo Srna stigao je, u džepu ima nove trofeje sa Šahtarom, sad bi želio nešto učiniti i s reprezentacijom.

- Umor? Pa jesam umoran, ali svatki od nas kad dođe u reprezentaciju više taj umor ne osjeća. Ovo je ipak šlag na tortu, idemo predstavljati svoj narod. Znamo koliko smo se borili, odricali i što smo sve govorili dok nismo došli do Eura. Sad treba u ova tri tjedna raditi, a molim i medije da budu pozitivni, da na kraju razveselimo naš narod u ovim teškim vremenima - veli Srna, veliki optimist pred Euro.

- Hrvatska je najbolja kad je najpotrebnije, vidjeli ste kako smo igrali u Istanbulu, kako je sve, iako dotad nije bilo tako, postalo pozitivno. Sad je važno u ova ri tjedna tu pozitivu i zadržati. Priča se da nema euforije, ja se ne bih složio. Išao sam u Metković pa me pitaju na granici hoćemo li proći skupinu, pa me zaustavi policija radi brzine i pita kako će biti. Nama malo treba da zaplješćemo i zapjevamo i ja kao svaki Hrvat očekujem da ćemo proći.

Jeste li platili kaznu?

- Nisam - uza smješak je zaključio Srna.

Kapetan je dosad izvodio slobodne udarce, no vratar Subašić se iskazao u Francuskoj, golam je zabio iz slobodnja.

- Glasnogovornik Gavran mi je poslao poruku, a nisam znao što se dogodilo. Pa sam išao pogledati, misio sam da je nekakva sprdnja. Kad stvarno, Suba zabio. A lijepo ga je zabio. Mže ih i dalje pucati, ali na treninzima, hahaha.

Ključne riječi

Komentara 13

ZG
ZGexil
14:40 20.05.2012.

ocekujem da u utakmici finala sp-a protiv njemaca, olic puca prvi penal, da ispere su ukus ove lige prvaka i da prebrodi sa tim tremu.

NO
Novinar
14:50 20.05.2012.

Olić je najmanje kriv. Da ga je trener ranije uveo ne bi ni bilo penala jer bi njegova brzina uništila umorne braniče Chelsea.

ZG
ZGexil
14:51 20.05.2012.

ispravak: naravno ep-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije