Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći Zvezdin naslov

Bilan: Kada te oni uguraju u svoj ritam, teško je igrati

Cedevita - Crvena zvezda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
14.04.2017.
u 13:44

Lani smo im bili bliži, dvije smo utakmice igrali na jednu loptu, no oni su ove godine napravili novi iskorak - kazao je trener Cedevite Veljko Mršić

Poslije svih pehova s ozljedama igrača i kaznom za trenera, Cedevita na svom parketu nije uspjela produžiti finalnu seriju za prvaka ABA lige. Nakon dvije uvjerljive beogradske pobjede - od 15 i 11 koševa - košarkaši Crvene zvezde slavili su i u zagrebačkom Domu sportova (77:61).

- Nakon onakve dvije utakmice na našem parketu, bio sam uvjeren da ćemo slaviti naslov već nakon prve zagrebačke utakmice - likovao je Zvezdin predsjednik Nebojša Čović koji je primao čestitke od korektnih Cedevitinih čelnika.

A oni su o povratku u Beograd i uskršnjoj majstorici za naslov sanjarili još negdje do sredine druge četvrtine, sve dok se nije dogodilo nešto tako tipično za oglede ovih dvaju sastava. Nakon što su poveli sa 33:30, cedevitaši su u tri minute “prodali” pet lopti i omogućili zvezdašima seriju od 13:0. E, tada je i zagrebačkoj publici postalo jasno da ovakva Cedevita u ovom finalu nema što tražiti.

Mogli su oni i u petoj

A nama je Zvezda, nakon dvije i pol utakmice, izgledala kao sastav koji si čak može priuštiti i poraze u dvije zagrebačke utakmice i onda sve bezbolno riješiti u petoj.

- Bilo je trenutaka u utakmici kada je izgledalo da im ne možemo ništa jer kada te oni uguraju u svoj ritam, teško je igrati - priznao je kapetan Miro Bilan.

Prvi Cedevitin centar zabio je sinoć samo četiri koša. Jedini dvoznamenskasti bio je pričuvni razigravač Katić (12 koševa) no on je popravio statistiku kad je sve već bilo gotovo. Uostalom, on i priučeni razigravač Luka Babić imali su po tri izgubljene lopte, pa se Luka požalio:

- Nismo se snašli na njihovu defenzivnu agresivnost. Falio nam je Boatright koji bi otupio oštricu njihove obrane. Ovo nije moja prirodna pozicija, a i stvarno sam iscrpljen i boli me koljeno.

Na sve to, nadovezala se i ozljeda letača Ra’sharda Jamesa krajem prvog poluvremena (medijalni i kolateralni litament) i za njega je sezona završena.

Tjelesno smo inferiorni

Cedeviti je ovo treća serija u ABA doigravanju koju je izgubila od Zvezde. Prije dvije godine u finalu je bilo 1-3, prošle sezone je u polufinalu bilo 1-2, a sada 0-3.

- Lani smo im bili bliži, dvije smo utakmice igrali na jednu loptu, no oni su ove godine napravili iskorak. I dok su se lani Zirbes i Miller pomalo šparali u obrani, ove godine oni stalno imaju na parketu pet igrača koji igraju vrhunsku obranu. Zvezdi smo bili tjelesno inferiorni - ustvrdio je Cedevitin trener Veljko Mršić koji se sada, s momčadi, okreće domaćem Prvenstvu jer već u utorak gostuje kod Zadra u Višnjiku.utorak gostuje kod Zadra u Višnjiku.

Komentara 1

DP
Dule Pacov
16:00 14.04.2017.

dragi vegani, batalite korenje i yogu, trenirajte, mozda i dobijete tekmu u ovom veku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije