Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA

Bez dodatnih sudaca na SP-u

Sudac
Reuters
02.12.2009.
u 18:40

Po jedan dodatni sudac iza svake gol-aut linije bila je tema na Fifinu sastanku u Johannesburgu, kao mogućnost za iduće Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

No, prijedlog nije prošao na spomenutom sastanku te neće biti takvih noviteta na SP-u koji se odigrava sljedeće godine od 11. lipnja do 11. srpnja.

Sve je inicirano događajem na uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici u Parizu gdje je francuski nogometaš Thierry Henry dva puta dirao loptu rukom u ogledu protiv Iraca, te je nakon toga asistirao Gallasu za pogodak vrijedan odlaska na Svjetsko prvenstvo.

No, ni suci niti upotreba videosnimaka ili neko drugo tehničko pomagalo neće se upotrijebiti na Svjetskom prvenstvu. Sepp Blatter, predsjednik Fife najavio je da će se u dogledno vrijeme eksperimentirati s takvim uporabama, a dometnuo je i da je "Henryjeva prijevara" i prije viđena u nekim drugim primjerima širom svijeta.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
milton
18:57 02.12.2009.

bravo blattko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije