Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKANI BEZ NASTUPA

Best, Giggs, Di Stefano, Cantona nikada na SP-u

Eric Cantona
Reuters
02.05.2010.
u 13:08

Tko je najveći svjetski nogometaš koji nikada nije igrao u završnici Svjetskoga prvenstva?

Mišljenja su različita, za mnoge je Alfredo di Stefano, briljantni Argentinac koji je u madridskom Realu napravio veliku karijeru, najveći koji nije vidio završnu smotru. Odlično je igrao u kvalifikacijama 1962., no u Čile nije otišao jer je ozlijedio mišić.

Mnogi će pak reći da je to George Best. On je nedvojbeno najbolji otočni igrač u povijesti koji nije imao te sreće da postane član velike obitelji. Naime, njegova Sjeverna Irska bila je premala zemlja. Najviše su plakali Englezi jer Best je bio legenda Manchester Uniteda, jedan od njegovih najboljih igrača. Čovjek koji je izgovorio legendarnu rečenicu "Svoju sam ušteđevinu potrošio na alkohol i žene, a ostatak sam spiskao" sigurno bi ostavio traga na svjetskim prvenstvima.

Još jedan otočanin, sada već veteran Manchester Uniteda, Rayan Giggs također u svojoj biografiji neće moći napisati – igrao sam na SP-u. I jedan veliki Nijemac nije bio u prilici igrati na najvećem nogometnom natjecanju. Riječ je o Berndu Schusteru, koji je 1980. s Elfom bio prvak Europe. Ali je onda otišao u mirovinu.

Georg Weah je 1995. proglašen najboljim svjetskim nogometašem u izboru Fife, a nakon toga i Europe i Afrike. Igrao je sjajno za Milan, ali nije otišao na SP jer je Liberijac.

Eric Cantona, kontroverzni i svadljivi Francuz, bio je na zalasku karijere, ali sigurno je imao svoje mjesto u momčadi za SP u Francuskoj 1998. No, svadio se s izbornikom Aimeom Jacquetom pa ga ovaj nije izabrao u momčad koja je tada osvojila svjetsku krunu.

Canizares se brijao, pao, porezao i propustio SP

Španjolski vratar Santiago Canizares trebao je biti jedan od putnika na SP u Japan i Južnu Koreju 2002. godine. No, prije turnira se brijao jednog jutra, poskliznuo u svojoj kupaonici, pao, porezao i zbog toga nije mogao nastupiti na velikoj smotri. To je jedan od bizarnijih razloga za neodlazak.

Umjesto u SAD, Van Basten završio karijeru

Slavni nizozemski centarfor Marco Van Basten igrao je na SP-u 1990. godine kada su Nizozemci u osmini finala ispali, izgubili su od Nijemaca. Četiri godine poslije čovjek koji je Nizozemcima donio naslov europskog prvaka 88. zbog ozljede koljena morao je završiti karijeru pa nije bio na listi putnika u SAD 94'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije