Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
EL CLASICO

Barcelona razbila Real i blizu je naslova! Trojica Hrvata igrala od prve minute

Barcelona razbila Real i blizu je naslova! Trojica Hrvata igrala od prve minute
Foto: Reuters
23.12.2017. u 14:51

U derbiju 17. kola prvenstva Španjolske Barcelona je ne Santiago Bernabeu pobijedila Real sa 3:0, a strijelci su bili Luis Suarez (54), Lionel Messi (64-pen) i Aleix Vidal (90+3). Katalonci su ovom pobjedom napravili veliki korak prema naslovu jer sada najvećem rivalu bježe velikih 14 bodova.

Domaćini su prvi zaprijetili, u drugoj minuti Ronaldo je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog zaleđa. Portugalac je nakon toga bio u odlično prilici, no promašio je čitavu loptu.

Real - Barcelona
1/9

Barcelona je najbolju prigodu u prvom poluvremenu imala u 29. minuti, ali je Paulinhov udarac obranio vratar Reala. Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu doživjeli smo u 43. minuti. Nakon ubačaja Marcela centarfor Reala Benzema glavom je pogodio vratnicu.

No, u 54. minuti dogodio se jedan od ključnih detalja na utakmici. Ivan Rakitić je s centra poveo kontru Barce i na vrhu kaznenog prostora poslužio je Sergija Roberta koji je produljio za Luisa Suareza, a urugvajski napadač pogodio je mrežu za 1:0.

Drugi pogodak Barcelona je zabila u 64. minuti iz penala. Tome je prethodila akcija u kojoj je Luis Suarez dva puta bio u mrtvoj šansi. Njegov prvi pokušaj obranio je Keylor Navas, a drugi je pogodio vratnicu i odbio se do Paulinha koji puca glavom iz blizine, ali branič Reala Dani Carvajal rukom sprječava pogodak te zarađuje crveni karton. Sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator penala bio je Lionel Messi.

Nakon toga Barcelona je ima još dvije prilike za povećanje vodstva, ali Semedo u 80. minuti i Andre Gomes u sudačkoj nadoknadi (90+1) nisu bili precizni. Ipak, u trećoj minuti sudačke nadoknade Aleix Vidal zabija za konačnih 3:0.

Najbolju prigodu za Real u drugom poluvremenu kreirao je Luka Modrić u 78. minuti, ali je udarac Garetha Balea obranio vratar Barce Marc-Andre ter Stegen.

Hrvatska se može pohvaliti da je imala trojicu igrača koji su od prve minute igrali u El Clasicu. Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić bio na terenu do 72. minute. S druge strane, Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta za Barcu i jedan je od najzaslužnijih za uvjerljivi trijumf gostiju.

Komentara 38

Avatar poljicanin
poljicanin
14:55 23.12.2017.

Eto,krasno su im sa 3-0 čestitali osvajanje klupskog SP-a,a pisalo se da neće....

PI
pinkec
15:10 23.12.2017.

El Clasico visokog nivoa, sa hrvatskom notom!

CA
Catalonia
15:26 23.12.2017.

Bernabeu je nas trening kamp i mjesto najvećeg veselja,radosti i zabave... A ja bih se na mjestu curke rasplakao😂😂😂 Visca el Barca,visca el Catalunya🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije