Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi za domom

Zavapili: "Bandić nam je govorio 'Bit će, bit će', ali mi više nemamo snage..."

Facebook
27.05.2021.
u 13:50

Veliko je pitanje što će biti kada dođe novi gradonačelnik. Pitanje je hoće li imati sluha za sport – pita se Ivan Topčić

Nogometaši Dubrave Tim Kabel trenutačno su jedni od stabilnijih hrvatskih drugoligaša. No pitanje je hoće li i sljedeće sezone igrati u drugom rangu hrvatskog nogometa.

– Već dvije godine igramo domaće utakmice kao gosti. Prvo smo igrali na stadionu Radnika u Sesvetama, a onda na igralištu Kustošije. Na našem igralištu Grana-Klaka ne možemo igrati jer nemamo tribinu. A tribinu nemamo jer Grad Zagreb nije ispunio svoje obećanje. Postoji projekt, odobrena su sredstva, no nikako da se krene u realizaciju. Dok je Milan Bandić bio živ, odlazili smo do njega nekoliko puta i stalno bi govorio: “Bit će, bit će”. Mi više jednostavno nemamo snage da se borimo s obećanjima. Veliko je pitanje što će biti kada dođe novi gradonačelnik. Pitanje je hoće li imati sluha za sport – pita se Ivan Topčić, dopredsjednik nogometnog kluba Dubrava Tim Kabel.

Koliko košta gradnja tribine?

– Nekih 13 milijuna kuna. Nije riječ samo o tribini, već i prostorima ispod tribine. Tu bismo napravili moderne svlačionice, službene prostorije kluba. Mi danas imamo samo četiri svlačionice na Grana-Klaki što je malo. Na tom igralištu samo treniramo, a utakmice igraju juniori i kadeti. U klubu trenutačno imamo 500 djece, no napustimo li Drugu HNL, bojim se da će djeca otići u neke druge klubove. Ipak ih kao drugoligaši privlačimo – istaknuo je Topčić.

Jučer je trebala biti sjednica Izvršnog odbora kluba?

– Da, ali smo je odgodili, kao što smo odgodili i odluku o tome hoćemo li napustiti Drugu HNL. Imali smo velike planove, čak razmišljamo o tome da pokušamo izboriti Prvu HNL. Jednom smo tamo i bili, u sezoni 1993./94., ali smo te sezone odmah i ispali. I tada smo domaće utakmice morali igrati kao gosti, na stadionu Croatije Sesvete – zaključio je Topčić koji je u klubu već 33 godine, od toga 13 kao igrač, još dok je Dubrava igrala na starom igralištu koje je sad zapušteno.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
19:54 27.05.2021.

Traže samo 13 milijuna kuna. Sitnica .

ON
onjko
15:22 27.05.2021.

@Beny, bolje da grad ulaže u sport nego u promociju neprirodnih seksualnih opredjeljenja.

SO
Sir Oliver
15:00 27.05.2021.

A zasto bi vam grad uopce pomagao? Ako se ne mozete sami financirati, raspustite klub ili idite u 3 ligu, tamo vam treba manje novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije