Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORŠIĆ I ŠKORIĆ

Zlatko Dalić uz sebe ima dva nova ratnika: 'Možemo jako daleko na Euru!'

Zagreb: Dinamo protiv Šibenika u 36. kolu Prve HNL
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.05.2021.
u 16:37

- Izbornik odlučuje tko će koliko igrati, na meni je da budem maksimalno spreman da mogu pomoći.

Hrvatska nogometna reprezentacija započela je pripreme za Europsko prvenstvo u Rovinju, gdje će izbornik Zlatko Dalić točno vidjeti na kojim segmentima treba dodatno raditi, tko nije u optimalnoj formi i kako se najbolje spremiti za Engleze, Škote i Čehe.

U Rovinju će ostati do 1. lipnja, kad igraju u Velikoj Gorici prijateljsku utakmicu protiv Armenije. Zatim 6. lipnja u Bruxellesu slijedi Belgija i iz njega vatreni odlaze u škotski St. Andrews, gdje im je kamp za Euro.

Mali je problem što nema Matea Kovačića, koji u subotu 29. svibnja igra finale Lige prvaka s Chelseajem protiv Manchester Cityja, ali to je dobra "ispričnica". Također, riječ je o top-klasi igrača pa će se lako prilagoditi nakon nekoliko dana koje gubi u pripremi.

S druge strane, Mislav Oršić i Mile Škorić nisu toliko iskusni kad je riječ o reprezentativnom nogometu te će im ovo biti prvo veliko natjecanje. Ipak, nakon sezone u kojoj su pokazali koliko vrijede, sigurno će biti izborniku veliki adut.

- Izbornik odlučuje tko će koliko igrati, na meni je da budem maksimalno spreman da mogu pomoći. Lijeva ili desna strana? Svi pretežito igraju lijevo, velika je konkurencija. Rekao sam, ako će biti potrebno igrati i desno, ja ću biti spreman maksimalno iskoristiti svoje minute. Svi igramo lijevo i i nitko s desne strane ne može dati momčadi onoliko koliko može s lijeve strane. I netko će to morati napraviti - kazao je Oršić, koji još čeka na prvi gol za Hrvatsku, pa nastavio:

- Svatko sanja jednog dana zabiti gol za svoju državu na velikom natjecanju. Prvi korak je proći skupinu, imamo fantastične igrače, pokazali smo i u Rusiji da možemo daleko dogurati. Ako ćemo svi biti na 100 posto, možemo daleko dogurati. Uvijek kad dobro igraš u klubu dođeš s puno samopouzdanja u reprezentaciju. Puno trofeja se osvojilo i mislim da će puno igrača doći puni samopouzdanja da se napravi veliki rezultat.

Minutažom se ne opterećuje, zna da mora mnogo raditi da bi zaslužio što bolji status i to ga motivira. Kapetan Osijeka Škorić u posljednji trenutak dobio je pozivnicu, zbog problema na poziciji stopera, odnosno, ozljede Filipa Uremovića. Nije se "lomio" ni milisekunde, odmah je pristao doći.

07.05.2021., Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva Liga, 33. kolo, HNK Gorica - NK Osijek. Mile Skoric Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Fantastičan osjećaj je biti u reprezentaciji, presretan sam. Nema ljepšeg osjećaja nego igrati za reprezentaciju.  Svi znamo jačinu naše reprezentacije i imam dobar predosjećaj. Neće biti lako na Euru, ali vjerujem u nas, igrače i stručni stožer i vjerujem da možemo jako daleko - izjavio je i dodao da će uskočiti kad god zatreba.

Komentara 2

RO
roland
08:28 27.05.2021.

Za uspjeh nam treba Livaković koji će braniti nemoguće i jedan koji će sve što šutne prema golu završiti u mreži! Dakle, trebaju konkretne obrane i golovi. Naravno, nakon zaostatka od 2-0 ništa ne znače ni obrane, ni golovi.

DH
dalibor.hren
16:49 26.05.2021.

Idemo li u rat, ili na EP u nogometu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije