Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP biciklizam

Australac Rohan Dennis svjetski prvak na kronometar

Rohan Dennis
Foto: Press Association/PIXSELL
26.09.2018.
u 18:45

Za svladavanje 52,5 km dugačke trase od Rattenberga do Innsbrucka 28-godišnjem članu američke momčadi BMC trebalo je 1:03:02.57 sati, što nitko od njegovih suparnika nije mogao pratiti.

Australac Rohan Dennis (BMC) uvjerljivo je osvojio naslov svjetskog prvaka u utrci na kronometar, koja je u srijedu održana na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu, kojem je domaćin Innsbruck.

Za svladavanje 52,5 km dugačke trase od Rattenberga do Innsbrucka 28-godišnjem članu američke momčadi BMC trebalo je 1:03:02.57 sati, što nitko od njegovih suparnika nije mogao pratiti.

>>Pogledajte gostovanje braće Sinković

Vrlo uzbudljiva bila je borba za srebro i broncu u kojoj je prošlogodišnji svjetski prvak u ovoj disciplini, 27-godišnji Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb) za samo 53 stotinke bio brži od 26-godišnjeg belgijskog biciklista Victora Campenaertsa (Lotto-Soudal). Dumoulin i Campenaerts su imali više od 1:21 minute zaostatka za novim svjetskim prvakom. 

Četverostruki svjetski prvak na kronometar, 33-godišnji Nijemac Tony Martin (Katjuša), završio je na sedmom mjestu.

Preostala dva glavna događaja ovog Svjetskog prvenstva bit će cestovne utrke. Biciklistice će se za odličja boriti u subotu, 29. rujna, a bicisklisti će voziti dan poslije, zadnjeg dana natjecanja u Innsbrucku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije