Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI TALENT

Aurel Benović: 'Čudno, šetam se gradom i onda vidim sebe na jumbo plakatu'

04.06.2021.
u 20:40

- U Osijeku očekujem ulazak u finale i borbu za medalje. Vježbe na etapama Svjetskih kupova uglavnom radim zato da steknem iskustvo za osvajanje odličja na najvećim natjecanjima

Nakon što je prošle godine senzacionalno, sa samo 19 godina, osvojio europsko srebro u finalu vježbe na tlu, Aurel nas je nastavio oduševljavati na velikim europskim i svjetskim gimnastičkim natjecanjima. Posljednji veliki uspjeh ostvario je nedavno na Svjetskom kupu u Varni gdje je pobijedio u finalu vježbe na tlu. Nastup u Varni bio mu je odlična provjera uoči nastupa u rodnom Osijeku.

Aurelove brojke uoči Osijeka zaista su sjajne – dva zlata na svjetskim kupovima u Mersinu (2019.) i Varni (2021.), europsko srebro u Mersinu (2020.), bronca na Svjetskom kupu u Koperu (2019.), četiri finala na svjetskim kupovima, tri medalje na svjetskim kupovima, 12 naslova prvaka Hrvatske i ukupno do sada osvojena 41 medalja na prvenstvima Hrvatske. A tek mu je 20 godina.

Još čekam medalju u Osijeku

– Trenutačno sam u odličnoj formi. Ocjena u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Varni već je bila vrlo visoka (14.5, op. a.) i plasirao sam se u finale iza svjetskog doprvaka Artema Dolgopyata. Mogu reći da sam sada svoju formu podigao na jednu višu razinu i u dogovoru s trenerom Vladimirom Mađarevićem smo u finalu išli na jednu težu verziju vježbe s početnom ocjenom 6.5, koja je konkurentna za sva najveća postolja na svim najvećim natjecanjima. Pobijediti jednog gimnastičara poput Artema Dolgopyata za mene je šok i još poslije nastupa nisam mogao vjerovati što sam napravio. Jer, Artem je siguran kandidat i putnik za Olimpijske igre u Tokiju i bio je stvarno nevjerojatan osjećaj popeti se na postolje nakon Mersina i europske medalje. Osjećaj je stvarno odličan, to je nešto nezamjenjivo i ono zbog čega volim gimnastiku – rekao je Aurel.

Varna je bila posljednja provjera uoči Osijeka...

– Što se tiče Dobro World Cupa, to je meni jedno od najdražih natjecanja. Mogu reći da je jedan poseban doživljaj za sve nas iz Hrvatske nastupati na ovom natjecanju, jedna posebna atmosfera, pogotovo zato što se održava u mom rodnom Osijeku. Prijašnjih godina bilo je stvarno fascinantno, prelijep je osjećaj nastupati pred domaćom publikom i dvorana je uvijek bila puna. Nažalost, to ove godine neće biti moguće zbog cijele situacije s COVID-om i zato mi je stvarno žao, ali srećom moći će nas svi pratiti putem malih ekrana. U Osijeku očekujem ulazak u finale i borbu za medalje. Vježbe na etapama Svjetskih kupova uglavnom radim zato da steknem iskustvo za osvajanje odličja na najvećim natjecanjima, što je meni, treneru Mađareviću i svima nama u GD Osijek-Žitu, najvažniji cilj – naglasio je mladi vježbač.

Zanimljivo da u Osijeku još uvijek nemate nijednu osvojenu medalju?

– Vrijeme je da se i to promijeni – istaknuo je.

Ove ste godine zaštitno lice natjecanja koje se po 12. put održava upravo u vašem rodnom gradu. Što za Vas znači biti “lice s plakata” nakon što su to prije Vas bili Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Tomislav Marković, Marijo Možnik...?

– Biti zaštitno lice Dobro World Cupa u Osijeku stvarno je posebno. Prelijep je osjećaj proći gradom i vidjeti sebe na plakatima, doživljaj je nevjerojatan.

Nakon Osijeka slijedi odmor. Kakvi su vaši planovi za ovo ljeto? Što donosi jesen, kojem se natjecanju najviše veselite?

Na odmor s curom, na more

– Nakon Svjetskog Kupa u Osijeku, u dogovoru s trenerom Mađarevićem 26. lipnja odradit ću Cro Gym Ligu prije ljetnog odmora, dok sam još u top-formi, a onda ide stanka. Otići ću dva tjedna na more malo se odmoriti i skupiti energije te obnoviti snagu. Ići ću s djevojkom u Pulu na tjedan tada i tjedan dana u Vodice. Odmoriti se malo od svega i oporaviti zglob, a onda se vratiti novim pripremama i novim pobjedama. Sljedeće natjecanje nakon toga, na jesen, jest Svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Japanu. Eto, tko kaže da neću vidjeti Japan ove godine? To mi je sigurno i glavno natjecanje ove godine, a sva dosadašnja natjecanja bila su mi dobra proba. Zato ću dati sve od sebe i maksimalno ću se pripremiti da tamo pokušam napraviti odličan rezultat koji bi mi uistinu puno značio – istaknuo je Benović koji je srebrnu medalju s EP-a posvetio djevojci Dori i mami Blaženki.

Kaže da su mu njih dvije velika podrška, bodre ga i uz njega su u dobrim i u teškim trenucima, usponima i padovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije