Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
debitirao ove godine

Armstrong dogodine propušta Giro d'Italia

Lance Armstrong
Reuters/Pixsell
24.10.2009.
u 11:14

Jedan od najboljih biciklista svih vremena Lance Armstrong neće sljedeće godine voziti na utrci Giro d'Italia.

Sedmerostruki pobjednik Tour de Francea objavio je kako će dogodine nastupiti na utrci Tour of California koja počinje 16. svibnja. Kako utrka po Italiji kreće osam dana ranije, jasno je da nije u Armstrongovim planovima.

Teksašanin je ove godine prvi put u karijeri vozio na Giru zauzevši 12. mjesto u završnom poretku. Armstrong (38) je u svojoj povratničkoj sezoni, nakon tri i pol godine u mirovini, vozio za kazahstansku Astanu, ali je u međuvremenu odlučio osnovati vlastitu momčad RadioShack za koju će i nastupati iduće sezone.

Tour of California je ove godine održan u veljači, ali obilježilo ga je vrlo hladno i vlažno vrijeme, pa su organizatori iduće godine odlučili utrku prebaciti u svibanjski termin.

Contador smije napustiti Astanu
Aktualni pobjednik Tour de Francea Alberto Contador dobio je slobodne ruke za napuštanje Astane, momčadi za koju je vozio prošle dvije sezone.

Španjolski biciklist ima ugovor s kazahstanskom momčadi do kraja sljedeće godine, ali već je više puta posljednjih tjedana izrazio želju za odlaskom.

Sada više ne postoje nikakve prepreke za to, budući da pravila Međunarodne biciklističke federacije (UCI) nalažu da vozač može bez odštete i prethodne obavijesti napustiti momčad ukoliko ona do 20. listopada nije dobila Pro Tour licencu. A Astana je do potrebnog datuma nije dobila zbog velikih financijskih problema u koje je upala.

UCI joj je, kao i ostalim momčadima koje su ostale bez dozvole, produžio rok do 20. studenoga, ali to ne znači da se mijenja i spomenuto pravilo o napuštanju momčadi, tako da Contador ima slobodne ruke.

Prije definitivne odluke o odlasku Španjolac, koji je jedan od tek petorice biciklista s pobjedama na Tour de Franceu, Giro d'Italia i Vuelti, konzultirat će se s odvjetnicima, a ukoliko napusti Astanu, neće dugo čekati na novi posao jer u redu za njegove usluge čekaju Quick Step, Garmin-Slipstream i Caisse d'Epargne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije