Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE NACIONALIZAM'

Argentinac iz Beograda: Srbi ne mogu čuti za Hrvate, ne mogu ih vidjeti ni nacrtane

Graz: Atmosfera u dvorani uoči utakmice Hrvatska - Srbija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
04.06.2020.
u 19:39

– Nije više vrijeme za rat. Međutim, tenzije i dalje postoje – kaže Argentinac koji živi u Beogradu.

Nogometaš Crvene zvezde Mateo Garcia dao je intervju za argentinske medije u kojem je svojim sunarodnjacima pokušao opisati nogomet na ovim prostorima.

– Nikada nisam vidio da se nogometni uspjesi proslavljaju vožnjom u tenku. Slavili smo u svlačionici, onda su iskusniji igrači rekli da moramo izaći. Nas nekoliko novaka nije znalo što se događa. Na kraju su nas stavili u borbeno vozilo. Zbog gužve nismo mogli ući u sve gradske ulice. Ali dugo smo se vozili, sve je to pratio i vatromet – opisao je Garcia nedavnu Zvezdinu proslavu naslova prvaka Srbije. Taj je tenk izazvao kontroverzije, a opširnije možete pročitati ovdje.

>> Pogledajte i tenk ispred Zvezdina stadiona

Graz: Atmosfera u dvorani uoči utakmice Hrvatska - Srbija Graz: Atmosfera u dvorani uoči utakmice Hrvatska - Srbija
1/2

– To borbeno vozilo uvijek je izvan stadiona. Koliko sam shvatio, to je jedan od simbola kluba. Ljudi se stalno slikaju pokraj tenka. Čak je i moja obitelj to napravila kad me došla posjetiti.

Argentinske novinare zanimalo je kakav je odnos Srba i Hrvata danas. Još uvijek se pamti utakmica Dinama i Zvezde 1990. godine.

– Prošlo je više od 30 godina od tih događaja. Nije više vrijeme za rat. Međutim, tenzije i dalje postoje. Srbin ne može čuti za Hrvata, ne može ga vidjeti ni nacrtana... Rivalstvo prelazi sportske okvire. To je nacionalizam – rekao je Garcia.

>> Pogledajte i video o utakmici Dinama i Zvezde 1990.


 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar rubinet
rubinet
20:21 04.06.2020.

Argentinac je to dobro snimio.

ZA
zagi101
19:49 04.06.2020.

to nike nacionalizam nego šovinizam

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
20:03 04.06.2020.

I kod nas ima nekoliko šovinista.To su oni koji mrze Srbe više nego što je normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije