Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOLNI TENIS

Arapović osvojila komplet medalja na EP-u

WTT Zagreb 2022, 1. kolo, žene pojedinačno, Feier Han - Hana Arapović
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.01.2024.
u 21:33

Na Europskom stolnoteniskom prvenstvu do 23 godine Hrvatska je osvojila ukupno četiri medalje. Sličan smo uspjeh ostvarili 2021. kada smo osvojili četiri bronce

Hana Arapović ponovno je pobrala medalje na Europskom stolnoteniskom prvenstvu do 23 godine koje je završilo u Skopju. Osvojila je medalje u sve tri kategorije – pojedinačno, parovi i miks. I to zlato, srebro i broncu. Ukupno je Hrvatska osvojila četiri medalje. Sličan uspjeh ostvarili smo 2021. kada su u glavnim ulogama također bili Ivor Ban i Hana Arapović. Na juniorskom Europskom prvenstvu također su osvojene četiri medalje, ali tada su to bile četiri bronce.

Hrvatska ima nove europske prvake, a oni su Ivor Ban i Hana Arapović. U finalu su s 3:2 svladali Rumunje Movileanua i Zahariju. U odlučujućem setu Arapović i Ban gubili su 8:3 i ako su Rumunji na trenutak pomislili kako je sve gotovo, grdno su se prevarili. Poen po poen i naši stolnotenisači nanizali su čak osam uzastopnih poena za titulu prvaka. Hana je dignula ruke u zrak, Ban je kleknuo, a izbornik Željan Gaćina preko reklama ušao u arenu nakon čega su se svi zagrlili. Ovaj uspjeh svakako je kruna njihove suradnje koja traje već nekoliko godina. Prvu europsku medalju (broncu) osvojili su 2021. i to na omladinskom EP-u u Varaždinu. Sljedeće godine opet su bili brončani, ali ovog puta na EP-u u Beogradu. Dvije godine kasnije Ban i Arapović konačno su i zlatni i to u konkurenciji mlađih seniora.

U finalu pojedinačne konkurencije Hana Arapović pobijeđena je od Rumunjke Zaharije (1:4), Kako god, Hana je nastavila nizati medalje na europskim smotrama, od 2018. u pravilu ima neku medalju s omladinskih prvenstava, a sada isto ostvaruje i na prvenstvima za mlađe seniore.

U parovima Ivor Ban i Borna Petek na kraju su treći, u polufinalu su svladani od odličnih mladih Rumunja Ionescua i Movileanua. Ban je nastavio niz medalja na mlađeseniorskim prvenstvima s obzirom na to da je 2021. bio srebrni, a 2022. zlatni. Tada je nastupao u paru s Mađarom Andrasem. I u ženskoj konkurenciji Arapović i Njemica Klee zaustavljene su od Rumunjki Mei Rosu i Zaharije. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije