Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbornik čačić:

Navijači, sada nam pomognite!

Hrvatski navijači u Milanu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
13.12.2015.
u 21:06

Bilo bi mi žao da iz ove skupine u drugi krug ne ode i trećeplasirana reprezentacija jer sve imaju kvalitetu za to, kaže hrvatski izbornik Čačić

Bivši francuski reprezentativac, David Trezeguet, nije "pomazio" našu reprezentaciju na izvlačenju skupina završnice Europskog prvenstva, koje će se od 10. lipnja do 10. srpnja igrati u Francuskoj. U pariškoj Kongresnoj palači, Trezeguet je, naime, u subotu predvečer izvukao kuglicu u kojoj je bio papirić s natpisom "Hrvatska" i smjestio je našu momčad u skupinu D, zajedno sa Španjolskom, Češkom i Turskom, našim stalnim nogometnim suparnikom!

Ovo je svakako jedna od najjačih skupina, a ako je nešto dobro, onda je to raspored utakmica. Hrvatska će, naime, prvi dvoboj odigrati s Turskom 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu (15 sati), na stadionu na kojem je osvojena svjetska bronca 2:1 pobjedom protiv Nizozemske 1998. godine. Potom slijedi okršaj sa Češkom (17. lipnja, St. Etienne, 18 sati), da bi natjecanje u skupini okončali utakmicom protiv Španjolske (Bordeaux, 21. lipnja, 21 sat)...

Kao na Euru u Engleskoj

Baš kao i na Euru 1996. u Engleskoj, natjecanje otvaramo utakmicom s Turcima. Tada su i Hrvatska i Turska bili debitanti, a pogotkom Gorana Vlaovića u 85. minuti u Nottinghamu, Hrvatska je slavila 1:0. Zanimljivo, i tada je na turskoj klupi, kao i sad, sjedio izbornik Fatih Terim! A naš izbornik, Ante Čačić, uoči ždrijeba je baš Tursku želio izbjeći...

- Pustimo sad te špekulacije. Dobili smo zahtjevnu skupinu, s tri atraktivna i jaka suparnika i neće nam nedostajati motiva – javio nam se Čačić s izvlačenju skupina u Parizu. Potom je nastavio:

- Naravno da ne odustajemo od prvog cilja, prolaska skupine, vjerujem da smo dovoljno kvalitetni za plasman u osminu finala i učinit ćemo sve za proboj u drugi dio natjecanja. U cijeloj će toj našoj priči oko Eura biti iznimno važno ozračje u kojem ćemo otputovati u Francusku. Trebat će nam apsolutna potpora navijača i medija, nadam se da ćemo i na Euru imati glasnu potporu s tribina.

Jeste li zadovoljni skupinom?

- Ne razmišljam na taj način. Na Euru, naime, nema slabih suparnika, ni slabih skupina! Jedino bi mi bilo žao da iz ove skupine ne ode u drugi krug trećeplasirana momčad, jer sve momčadi imaju kvalitetu za osminu finala – smatra Čačić.

Ima neka tajna veza između Turske i Hrvatske, u dva su se navrata sučelili u završnici Eura. Prvi je put bio već spomenuti okršaj u Engleskoj, a drugi put 2008. godine, kad je Turska u infarktnoj utakmici u četvrtfinalu nakon 11-eraca eliminirala našu momčad. Treće je sučeljavanje bilo u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. godine (3:0, 0:0)...

Vrba je odličan trener

- Imali smo s njima više dobroga, nego lošeg iskustva, iako onaj nesretni poraz u Austriji nikad neće prestati boljeti i uvijek će nas dodatno motivirati. Vjerujem da smo bolji i da ćemo se odlično pripremiti za tu startnu, uvijek najvažniju utakmicu na turnirskom natjecanju, te osvojiti bodove koji bi nam dali i dodatno samopouzdanje.

Što znate o Češkoj?

- Dobro je posložena i organizirana momčad, s odličnim trenerom, Pavelom Vrbom. Poznajem ga iz klupskog nogometa, godinama je s Viktorijom iz Plzenja ostvarivao dobre rezultate. No, imamo dosta vremena do Eura i sigurno ćemo sve suparnike upoznati do najsitnijih potankosti. O Španjolskoj ne treba trošiti riječi, aktualni europski prvak "puca" od kvalitete.

Jeste li se odlučili za lokaciju kampa u Francuskoj, organizator je ponudio 68 objekata?

- Nismo još odlučili, još moramo provjeriti neke potankosti, ali u sljedećim ćemo danima sigurno donijeti odluku. Želim idealne uvjete za rad i odmor, a na utakmice ćemo ionako putovati zrakoplovom – kaže Čačić.

>> Hrvatska osmi favorit za osvajanje Europskog prvenstva!

Komentara 29

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:25 13.12.2015.

Izvinite sto prekidam ove sto nemaju pametnijeg posla, 80' Mandzukic gol. Jucer Rakitic i Brozovic. Ajmooo !

DU
Deleted user
22:43 13.12.2015.

Mogao sam si misliti ko se prvi javlja. Oni koji su i prije potajno držali fige protiv Hrvatske. Molim svstičare da se maknu od svetinje. Samo Hrvatska.

TA
tajgan
23:41 13.12.2015.

ne boj se ante ,ostoja i stevanović će sepobrinit za "navijače"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije