Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Islanda

Barcelona izborniku Hrvatske poslala molbu, Čačić nije mogao reći ne

Ante Čačići Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.06.2017.
u 18:32

Nije ovo prvi put da na raspolaganju nema Ivana Rakitića, ali je prvi put da izostaje i njegova najprirodnija i najproduktivnija alternativa Andrej Kramarić

Ovo je za izbornika nogometne reprezentacije Antu Čačića posve nova situacija. Nije ovo prvi put da na raspolaganju nema Ivana Rakitića, ali je prvi put da izostaje i njegova najprirodnija i najproduktivnija alternativa Andrej Kramarić.

Mandžo najiscrpljeniji

Naime, dokapetanu reprezentacije Rakitiću dijagnosticirana je akutna upala u području prepona pa su liječnici Barcelone, u dogovoru s liječnicima reprezentacije, odlučili da Rakitić mora u potpunosti zaliječiti ozljedu kako bi se izbjegao bilo kakav rizik od pogoršanja stanja ili ponovnog pojavljivanja tegobe. Na sličan način Čačić je tretirao i Kramarićev problem, dopustio mu je višetjedno mirovanje i neizlaganje riziku ozlijeđenog ramena, iako bi Andrej do 11. lipnja već mogao biti fit.

– Nakon finalne utakmice Kraljeva kupa protiv Alavesa, konzilij Barceloninih liječnika poslao je molbu da Rakitića oslobodimo ove akcije. Naš je nogometaš puno igrao ove sezone (51 nastup za Barcelonu, nap. a.), a sada ima akutnu upalu donjeg dijela trbušnog zida, tzv. preponskog dijela, i preporučuje mu se odmor. Razgovarao sam s Rakitićem i složili smo se da preskoči Island. To je u skladu s onim što stalno govorim, mi želimo i paziti na naše igrače. Omogućiti im da budu spremni, da uvijek budu u pravom ritmu. Za Island neću pozivati nikakvu zamjenu za Rakitića – objasnio je Ante Čačić, koji se trudi, poput nekada Slavena Bilića, njegovati idiličan odnos s najvažnijim igračima, čuvajući na taj način i svoj izbornički integritet.

Neki njegovi prethodnici nisu imali izraženu tu vrstu refleksa, pa ih je to i koštalo...

– Kad smo već kod energetske potrošnje naših reprezentativaca (ne računajući vratare, Subašić ima 54 nastupa za Monaco), uz Raketu je u protekloj sezoni najviše “giljao” Mario Mandžukić u Juventusu, skupivši 50 nastupa, dok je Luka Modrić okončao klupsku sezonu s 41 nastupom.

– Reprezentativci će od ponedjeljka do srijede akumulatore puniti u idiličnom Sv. Martinu na Muri, kao i prošle godine uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. Tada je Čačiću u prvom planu bila Turska, a sada je izbornik okupiran Islanđanima, ali i svojim neočekivanim kadrovskim “kraterima”. Naime, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izborniku u ovom trenutku nedostaju čak osmorica igrača: Srna i Schildenfeld umirovljeni su reprezentativci, Strinić je privremeno na ledu kod Čačića (a Pivarić oduvijek nedodirljiv!), a Ćorluka, Vrsaljko, Pjaca, Kramarić i Rakitić oporavljenici.

Povratak Lovrena

Jedini je plus u ovom trenutku povratak Dejana Lovrena, kapitalnog pojačanja u obrambenoj liniji, kapitalca barem po imenu, reputaciji i tržišnoj vrijednosti od 15 milijuna eura. Tražimo li idealnih 11 za Reykjavik (nedjelja, 20.45 sati), onda ne možemo puno pogriješiti: Subašić – Jedvaj, Vida, Mitrović, Pivarić – Modrić, Badelj – Perišić, Brozović/Kovačić, Mandžukić – N. Kalinić.

Izbornik Čačić osvrnuo se i na nastup naših igrača u finalu Lige prvaka.

– Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone tako i proteklih. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji – zaključio je Čačić, koji je u ovom ciklusu već svladao Islanđane, glatko 2:0 u Maksimiru. Ante u prvih 11 službenih utakmica na klupi reprezentacije ima čak osam pobjeda, dva remija i jedan poraz, od Portugala.

Komentara 17

DU
Deleted user
10:04 07.06.2017.

Od kada to Rakitić i Kramarić igraju na istom mjestu....????

SS
sokac sa drave
09:50 07.06.2017.

Evo prvih pet komentara su od torcidasa ljubomornih ,kamenitih iz drace i ljutih poskoka.Sve negativno.Kazu znamo da Hajduk nije Real ali barem pet standarnih mora biti bilih tica u repki kao u vrijeme njihovog druga Tita.

Avatar rubinet
rubinet
20:34 06.06.2017.

"konzilij Barceloninih liječnika poslao je molbu da Rakitića oslobodimo ove akcije.." molbu??ja bih to nazvao dekretom..ukazom ...naredbom bez prava žalbe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije