Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moramo biti ponosni

'Modrić je bio maestralan, a Mandžo zabio gol o kojem će se pričati godinama'

Luka Modrić i mario Mandžukić nakon finala lige prvaka
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
05.06.2017.
u 14:09

"Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent"

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za šest dana u Reykjaviku protiv Islanda čeka jedna od ključnih utakmica kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji, a na zagrebačkom okupljanju prije odlaska u Sv. Martin na Muri, izbornik Ante Čačić izrazio je uvjerenje da će njegova momčad u tom dvoboju učiniti sve za uspjeh.

Od 23 pozvanih igrača za ovaj dvoboj, u ponedjeljak ujutro u zagrebačkom hotelu As nisu se pojavili novi i stari europski klupski prvaci iz Real Madrida Luka Modrić i Mateo Kovačić te poraženi finalist i strijelac jedinog pogotka za Juventus Mario Mandžukić, a izostao je Ivan Rakitić koji će zbog ozljede propustiti dvoboj s Islandom.

Dokapetanu reprezentacije je dijagnosticirana akutna upala u području prepona pa su liječnici Barcelone, u dogovoru s liječnicima reprezentacije, odlučili da Rakitić mora u potpunosti zaliječiti problem kako bi se izbjegao bilo kakav rizik od pogoršanja stanja ili ponovnog pojavljivanja ozljede.

Kapetan Luka Modrić, Mateo Kovačić i Mario Mandžukić trebali bi se suigračima pridružiti tijekom poslijepodneva u Sv. Martinu na Muri, kamo je ostatak reprezentacije otišao u ponedjeljak ujutro.

"Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone, tako i proteklih sezona. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji", izjavio je izbornik Ante Čačić uoči odlaska u Sv. Martin na Muri, gdje će se reprezentacija pripremati do četvrtka, u petak će trenirati na Maksimiru, u subotu otputovati na Island, a u nedjelju (20.45 sati) pokušati izboriti pozitivan rezultat u Reykjaviku.

"Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent. Tu nam je uvijek bilo dobro ozračje, a nadam se da će opet mnogi navijači doći na otvoreni trening", rekao je izbornik.

Hrvatska je vodeća momčad kvalifikacijske skupine I sa 13 bodova iz pet utakmica, a Island je na drugom mjestu sa 10 bodova. Islanđani su jedini poraz u ovom kvalifikacijskom ciklusu doživjeli na gostovanju u Zagrebu, gdje je Hrvatska slavila sa 2-0, a oba pogotka postigao je Marcelo Brozović. U Reykjaviku su do sada gostovali Finska (3-2) i Turska (2-0), a domaća reprezentacija slavila je u oba dvoboja. Islanđani su slavili i kao gosti protiv Kosova (1-2), a odnijeli su i veliki bod s gostovanja u Ukrajini (1-1).

Luka Modrić i mario Mandžukić nakon finala lige prvaka
1/1

U hrvatskoj reprezentaciji uvijek vlada dobro ozračje pa je tako i uoči gostovanja na Islandu, a naši su nogometaši dobili dodatnu dozu samopouzdanja pobjedom u Los Angelesu nad Meksikom (2-1) u prijateljskom dvoboju, u kojem je Hrvatska nastupila znatno oslabljena i u kombiniranom sastavu.

"Utakmica je poslužila svrsi. Imali smo šansu dati minutažu igračima koji manje sudjeluju u reprezentaciji, zajedno s Čopom, Kalinićem i Jedvajem, koji se prilagodio na ulogu desnog braniča, ono što ga čeka na Islandu", istaknuo je Ante Čačić.

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije