Naslovnica Sport HNL

Sanader nije srušio Markovića, teško da će Plenković Šukera

Vrh HDZ-a (još) nije dao konkretan signal za koga bi HDZ-ovci trebali ‘odigrati’ u skorašnjem izboru novog šefa Hrvatskog nogometnog saveza.
25. studenoga 2017. u 09:26 92 komentara 4984 prikaza
Davor šuker i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Svjetska nogometna organizacija Fifa poslala je prije dva dana jasnu poruku nogometnom savezu Perua da bi mu mogao uskratiti plasman na SP ako se vlast bude miješala u nogomet. Poruka je kristalno jasna. Naime, Fifa izričito priječi miješanje politike u sport. I kada god dođe do neke frke u nogometnom savezu, naši čelnici upravo izvlače taj detalj kao svoj adut.

Zlatko Dalić i Davor Šuker Izbori u HNS-u 22. 12.! Dalić odveo vatrene na SP, a plaća mu je triput manja od Čačićeve

Šimiću nema pomoći

Vrh HDZ-a (još) nije dao konkretan signal za koga bi HDZ-ovci trebali ‘odigrati’ u skorašnjem izboru novog šefa Hrvatskog nogometnog saveza. Ali iskristaliziralo se, prenosi naš izvor iz HDZ-a, da je HDZ protiv izbora Davora Šukera, sadašnjeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Međutim, taj isti izvor uvjeren je da će u srazu Davor Šuker – Dario Šimić opet pobijediti Šuker. Čak i ako Andrej Plenković, premijer i šef HDZ-a, da mig da bi novi “kapo” HNS-a trebao biti Šimić.

– Uvjeren sam da Šimić ne može pobijediti, čak ni skupiti devet potrebnih potpisa županijskih saveza za kandidaturu. Ako se HDZ ne uključi u izbore u HNS-u, Šuker će ostati predsjednik HNS-a. Ako se HDZ i uključi, opet će pobijediti Šuker. Jedini način da Šuker ne bude opet šef HNS-a jest taj da u tu utrku uđe netko treći – smatra naš izvor iz Predsjedništva HDZ-a. On nastavlja da bi se sa Šukerom trebao postići džentlmenski dogovor da se on povuče, a da u zamjenu dobije neku drugu poziciju te da se “izmisli” novog, dakle trećeg kandidata koji bi preuzeo Hrvatski nogometni savez. Zašto je naš izvor uvjeren da ni Plenkovićeva intervencija ne može pomoći Šimiću?

Dario Šimić i Davor Šuker TKO ĆE BITI PREDSJEDNIK Barić: Šimić sigurno ne želi u HNS da bi se obogatio, poput nekih

Zato što bez obzira na delegate koje bi iskadrovirale HDZ-ove županijske Skupštine, a koji potom biraju novog vođu HNS-a, nogometni savez ispremreženi su raznim interesima i nema jamstva u izboru novog lidera. Naš izvor podsjeća da je u vrijeme kada je bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader bio najjači, kada je bio “Bog i batina”, njegov favorit nije pobijedio u utrci za šefa HNS-a.

– Tada su bili izbori u HNS-u i, iako je Sanader doslovno dao naredbu da se glasa za Markovićevog protukandidata, on je izgubio za jedan glas. Kada Sanaderu to nije uspjelo, ne vjerujem da bi uspjelo ni Plenkoviću – prisjetio se naš sugovornik.

Davor šuker i Andrej Plenković
1 / 10
Dario Šimić, Goran Vlaović, Stipe Pletikosa i Mario Stanić nisu uspjeli preuzeti HNS

Šuker već bio prekrižen

Davor Šuker, nastavio je naš izvor, i u HNS-u je već bio prekrižen, ali najavom kandidature Darija Šimića i Šuker se rehabilitirao. U kontekstu “močvare” koja vlada u hrvatskom nogometu, Plenković sigurno ima želju makar “uljuditi” nogometni savez. Hoće li se i operativno upustiti u kreiranje novog vodstva, sasvim je drugo pitanje...

Izvor iz kruga premijera Plenkovića tvrdi da se vrh HDZ-a ni na koji način neće miješati u izbore u Hrvatskom nogometnom savezu, ali da prate što se zbiva.

– Mi smo ekipa koja nije povezana sa strukturama koje vladaju HNS-om, dužnosnici su izašli iz struktura saveza. Jedino što bismo mi mogli napraviti su neformalne konzultacije, ali pitanje je tko bi zaista poslušao te preporuke. Voljeli bismo da izbori u HNS-u prođu u demokratskom ozračju, ali nikakve preporuke za koga bi se trebalo glasati nećemo davati. Jednostavno, neće nas biti u toj priči – rekao nam je izvor blizak šefu HDZ-a. Napomenuo je kako oporba već pokušava odgovornost svaliti na HDZ pa je uvjeren da će se i izbor novog šefa HNS-a svejedno pripisati HDZ-u. 

Davor Šuker, Zdravko Mamić Božo Petrov: Mamić i HDZ požurili su izbore da se oporba oko Šimića ne bi organizirala Izbori za predsjednika Kustić: Rekao sam Šukeru što mu zamjeram, potrebne su promjene Davor Šuker i Zdravko Mamić Šimić krenuo prekasno!? Veliki Mamićev trijumf! Evo što se sve događa u utrci za vodstvo HNS-a
Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • tajo777:

    Dobro je novinarka počela tekst upozorivši na primjer Perua koji bi zbog mješanja politike mogao "izletjeti" sa prvenstva ali potom nastavila piskarajući kao Dasović & co. Već smo jednom upozoreni kad je "dizač tegova" počeo trkeljati o "isušivanju močvare" pa ... prikaži još!pa nam sad ne bi bilo mudro petljanje bilo kojih i čijih političara. Smatram da treba poštivati proceduru i nek pobjedi bolji a sve ovo tendencionalno piskaranje ničemu dobrom ne pridonosi.

  • Deleted user:

    HDZ je veliki , tu se postavlja pitanje , koja struja HDZ -a ? , znači ne telebajte , kakav da je ,Šuker ima uspjeha i karizmu , pa neće valjda voditi reprenzentaciju druga liga , tu smatram sve ove ... prikaži još!e priljepak veličine poput Šimiča , Pletikose , Balabana, Jeličića i inih , zna se kojih, bili su nigometaši druge klase , to je činjenica , a to što ih forsira Boban , to je opet druga priča , Boban puno priča i glumi intelektualca , ustvari glup je ko k.....,, ptt, to znaju , oni koji ga znaju

  • billynik:

    Šegava ova Šego.