Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Našima ide i u parovima

Konjuh izbacila 9. igračicu svijeta, očekuje ju peterostruka osvajačica Wimbledona

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.07.2017.
u 17:31

Konjuh je do pobjede stigla zahvaljujući velikom preokretu u prvom setu, u kojem je Slovakinja vodila 5-1, a pri vodstvu 6-5 propustila je i dvije set-lopte.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh svladala je u petak u All England Clubu 8. nositeljicu Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 7-6 (3), 3-6, 6-4 i po prvi put u karijeri probila se u Wimbledonu do osmine finala. 

Konjuh je do pobjede stigla zahvaljujući velikom preokretu u prvom setu, u kojem je Slovakinja vodila 5-1, a pri vodstvu 6-5 propustila je i dvije set-lopte. U 'tie-breaku' je naša Fed Cup reprezentativka povela 3-0, Cibulkova izjednačila na 3-3, ali je Konjuh nanizala četiri poena i stigla do prvog seta.

Scenarij je bio sličan u drugom setu, u kojem je 9. tenisačica svijeta opet stvorila dva 'breaka' prednosti i povela 5-2. Ana je jedan 'break' vratila, ali potom ponovno izgubila servis, čime je odluka o pobjednici ostavljena za treći set.

U njemu je Konjuh odjurila do vodstva 4-0 i kod 5-2 stigla do prvog servisa za pobjedu. Međutim, ostala je na nuli. No, kad je drugi put dobila priliku završiti meč na servisu, 19-godišnja Hrvatica nije ponovila pogrešku. Nakon dva sata i 36 minuta igre, na prvu meč-loptu Cibulkova je promašila retern i poslala Anu u drugi tjedan Wimbledona.

Našoj je tenisači to drugi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Bolja je bila jedino na prošlogodišnjem US Openu, gdje je u četvrtfinalu poražena od Čehinje Karoline Pliškove.

Konjuh će u ponedjeljak u osmini finala Wimbledona igrati protiv peterostruke pobjednice ovog turnira, 37-godišnje Amerikanke Venus Williams, koja je u 3. kolu nadigrala Japanku Naomi Osaku sa 7-6 (3), 6-4.   

WIMBLEDON, tenisačice - 3. kolo

ANA KONJUH (HRV/27) - Dominika Cibulkova (Slk) 7-6 (3), 3-6, 6-4

Caroline Garcia (Fra/21) - Madison Brengle (SAD) 6-4, 6-3

Victoria Azarenka (Bje) - Heather Watson (VB) 3-6, 6-1, 6-4

Sva četvorica hrvatskih tenisača koji su u petak nastupili u 2. kolu turnira parova u Wimbledonu, izborili su mjesto u osmini finala, a u subotu će im se pokušati pridružiti i peti, Splićanin Mate Pavić.

Šesti nositelji, Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers-Pujol, sa 7-6 (1), 6-3, 6-4 nadigrali su francusko-kanadski par Benneteau - Pospišil.

Veliko iznenađenje napravili su Samoborac Antonio Šančić i njegov francuski partner Hugo Nys, koji su sa 6-3, 6-4, 6-4 svladali 13. nositelje, Francuza Fabricea Martina i Kanađanina Daniela Nestora.

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor su do osmine finala stigli pobijedivši 15. nositelje, Čileanca Peraltu i Argentinca Zeballosa, sa 6-7 (5), 7-6 (2), 6-4, 6-4.

Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach će za plasman u osminu finala igrati protiv srpsko-talijanskog para Bozoljac - Cipolla.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
18:01 07.07.2017.

Hrvati su razbili, pomeli....protivnike!? Kad će netko pobijediti?

JU
Jure7
19:59 07.07.2017.

Svaka čast Ani!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije