Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon - 2. kolo

Sjajna Hrvatica razbila Čehinju za sat vremena igre

Petra Martić
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
06.07.2017.
u 19:55

Martić, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, po drugi je put u karijeri stigla do 3. kola na najvećem svjetskom turniru.

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 6-1, 6-4 pobjedi protiv Čehinje Denise Allertove u 2. kolu do koje je stigla za sat i tri minute igre.

Martić, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, po drugi je put u karijeri stigla do 3. kola na najvećem svjetskom turniru, to joj je uspjelo i 2013. godine.

U prvom setu 26-godišnja Splićanka je iskoristila vrlo lošu igru svoje dvije godine mlađe suparnice. Allertova je napravila čak 15 neprisiljenih pogrešaka, a Martić samo dvije, pa je naša igračica serijom od šest uzastopnih gemova stigla do 6-1. Svaki put kada bi na njezinom servisu došlo do izjednačenja, Čehinja je s dvije pogreške praktički poklonila Martić "break".

U drugom setu Allertova je zaigrala mnogo bolje, pa je i susret bio izjednačeniji. Čehinja je čak i zaprijetila oduzimanjem servisa Martić, kod rezultata 1-1 imala je pet "break-lopti", ali je naša igračica u svakoj od tih prilika izvukla odličan servis i na kraju uspjela obraniti svoj početni udarac.

Kod 4-4 Allertova je imala još dvije vezane "break-lopte", ovoga puta uspjela je vratiti servise Martić, no obje te duge izmjene na kraju su pripale Splićanki. Odmah u sljedećoj igri Allertova je ponovono zaredala s pogreškama i Martić je stigla do "breaka" kojim se plasirala dalje.

U 3. kolu Martić će igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.  

Komentara 5

DH
dalibor.hren
20:18 06.07.2017.

Bravo Petra, to je to!

JO
jovanovic
12:40 07.07.2017.

zadojeni komunizmom stas

Avatar Cinco
Cinco
09:44 07.07.2017.

Bravo, čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije