Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji od Francuske

Aco: Pobijedili smo kandidata za naslov prvaka Europe

Bojan Bogdanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.08.2017.
u 23:35

- Ponijela su nas Francuska i njen domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na Eurobasketu pa smo zbog toga otišli u možda malo ekstremniju minutažu određenih igrača no što je bilo planirano.

Premda se kaže da se prvi mačići u vodu bacaju, slatku su pripremnu pobjedu sinoć u Orleansu izborili izabranici Ace Petrovića. Nakon što je naš najbolji strijelac Bojan Bogdanović ubacio svoju normu (21 koš) održavajući nas u igri, pobjedu Hrvatske nad Francuskom (92:87) pečatirali su najbolji igrač utakmice Dario Šarić (16 koševa, 10 skokova, 4 asistencije) i povratnik u reprezentaciju Marko Popović (9 koševa, 6 asistencija).

Nakon što je Šarić zabio iz reketa za 87:85, na sjajno dodavanje Bogdanovića, Popović je najprije zabio tricu, a potom i dva bacanja za pomalo iznenađujuću pobjedu Hrvata nakon samo sedam dana priprema. I u prvom ovoljetnom nastupu.

Valja reći da je Petrović završnicu odigrao sa Šarićem i Benderom na visokim pozicijama, a Popovićem, Bogdanovićem i Ramljakom na vanjskim. Bender (11 koševa, trice 3-4) je u završnici zabio vrlo važan koš iz skoka u napadu, a Ramljak je blokirao Nanda De Coloa (15 koševa). Najviše kod domaćina zabio je igrač Orlando Magica Evan Fournier (24 koša).

Premda je izbornik najavio da nitko neće igrati više od 20 minuta, Bogdanović je na parketu proveo 29 minuta, Šarić 27 i pol, a Simon 23 i pol. Petrović je koristio svih 12 igrača, koševe su još postizali Planinić (8), Krušlin (6), Simon (6), Tomas (5), Žorić (5) i Buva (5), a bez ubačaja ostali su jedino sjajni defanzivac Ramljak i kapetan Ukić koji je startao, ali se nakon 14 minuta provedenih u igri požalio na zatezanje u listu pa više nije ulazio.

- Ponijela su nas Francuska i njen domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na Eurobasketu pa smo zbog toga otišli u možda malo ekstremniju minutažu određenih igrača no što je bilo planirano. Međutim, svi smo htjeli dobiti utakmicu, da jednostavno dobijemo posljednji "input" što i kako trebamo raditi, odnosno kako se moramo ponašati ako želimo napraviti dobre stvari. A to smo danas napravili, podignuli smo agresivnost drugo poluvrijeme, a od igrača koji je ušao kao dvanaesti u rotaciji dobili smo neviđenu energiju na kraju utakmice. Ako mogu reći što je bio lajtmotiv ove utakmice onda je to Ramljak, koji je kao dvanaesti igrač odradio fantastičan posao na njihovim braničima - kazao je zadovoljni hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Svoju drugu ovoljetnu pripremnu utakmicu, Hrvatska u srijedu u Orleansu igra protiv Litve (20 sati).  

Komentara 2

DU
Deleted user
01:08 09.08.2017.

Mislim da bi Aco trebao rusiti formu i tempirati ju za 1,ne cak za drugu tekmu u skupini,da nam se ne dogodi ko uvijek briljantne pripreme i katastrofa turnir, al aco je pametan i pripremit ce nas i takticki i fizicki,jedino sto cemo imati velikih problema s centrima tu ce nas gaziti,planinic je potrosen stalno igra i fizicki ce pasti a i vise nije nepoznanica i svi su ga sad procitali i udvajat ce ga, steta za onog bilana i hamiltona i zizica i zubca,s jednim od njih bi mogli po finale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije