Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chelsea

Abramovič igračima: Otjerali ste trenera, sad se borite za sebe!

roman abramovič
AFP
05.03.2012.
u 23:32

Andre Villas-Boas bio je miljenik vlasnika kluba Romana Abramoviča, ali je nakon niza loših rezultata i loših odnosa s igračima izgubio i gazdino povjerenje

Abramovič se pojavio na nedjeljnom treningu i uručio mu otkaz, ali je bijes iskalio i na igračima. Izvor iz kluba tvrdi da je Abramovič bio ljutit i da se žestoko obrušio na igrače koji nisu poštovali trenera.

Poručio im je da će mnogi na ljeto napustiti klub i da se odsad svaki od njih bori za vlastitu budućnost u klubu. Engleski mediji bavili su se i financijskom pozadinom otkaza, a došli su do zaključka da je AVB veći promašaj od Torresa! Abramovič je prvo Ancelottiju i pomoćnicima morao platiti više od 15 milijuna eura odštete, zatim je Portu za Villas-Boasa platio 17 milijuna eura, a sad će mu morati isplatiti dodatnih 13 milijuna.

Kada se tome doda da je AVB u ovih 36 tjedana već uzeo pet milijuna eura, dolazi se do podatka da je cijeli slučaj Chelsea stajao više od 50 milijuna eura. Uzme li se u obzir da je AVB na klupi odradio 40 susreta, ispada da je za svako vođenje momčadi zaradio više od milijun eura!

Klupu Chelsea do kraja sezone preuzet će Di Matteo, a zatim će se tražiti novo rješenje. Kao glavni kandidati ističu se Benitez, Mourinho, ali i Guardiola, kojem na ljeto istječe ugovor.

Reakcije na otkaz Villas-Boasu stižu sa svih strana. Njegovi kolege iz Premiershipa uglavnom su stali na njegovu stranu i smatraju da će njegov veliki potencijal doći do izražaja te da će se jednog dana vratiti. Avram Grant je stao pak na stranu Abramoviča.

– Abramovič je veliki nogometni zaljubljenik i svom je treneru osigurao sve što je potrebno da bi bio prvak Europe – kazao je Grant.

Predsjednik Engleskog udruženja nogometnih trenera Richard Bevan obrušio se na Chelsea.

– Unatoč silnom bogatstvu, oni nemaju rezultate i sada traže osmog trenera u devet sezona. To je sramota za klub, ali i za cijeli Premiership!

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
10:31 06.03.2012.

Nepismeno piskaralo! Pa ako je Portu plaćen 17, a Ancelottiju 15, i Chelsea je ukupno na AVB potrošio 50 milijuna €, kako je to ON, dakle AVB, zaradio više od milijun po utakmici?!? Toliko je on Chelsea koštao, ali ih on nije dobio. Kreten nepismeni!

BO
bomba
11:49 06.03.2012.

Trener je dobio 18 milijuna a Chelsea dala sve skupa 50 milijuna. treba znati da je tih 18 milijuna bruto.

DE
delpjero
13:27 06.03.2012.

sve je to sada smijesno a i pomalo zalosno sa svim tim komentarima jer kad ej AVB dolazio sve se znalo, i koliko ce kostat razlaz sa ancelotijem, i odsteta portu a bogme i njegova placa............i kakva je svrha sad zbrajat cifre...........treba se ugledat na Man Utd koji \"starog\" drzi preko 25 godina a bilo je i losih vremena pa se sve istrpilo al problem je u ludom rusu jer je to obican excentrik koji bi rezultat preko noci.ako to hoce onda nek bilo kijem treneru osigura momcad prije toga.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije