Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice poplave

U Gunji započela obnova ambulante: Rušit će se 300-ak kuća?

gunja
Foto: Branimir Bradarić
1/2
29.07.2014.
u 13:17

Na čitavom području kontinuirano traje i uklanjanje ruševnih građevina te da je do sada uklonjeno 107 objekta.

Uz već započete radove na obnovi škole i obiteljskih kuća na područjima stradalim od poplava danas je u Gunji započela i obnova zdravstvene ambulante. Radi se o zdravstvenom objektu koji se nalazi u središtu sela, a koji je u svibanjskoj poplavi teško stradao. Poplavljeno je bilo cijelo prizemlje ambulante pri čemu je uništen sav njen namještaj kao i medicinska oprema koja je tamo postojala.

Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić rekao je kako izvođači radova imaju mjesec dana za obnovu stradalog objekta ali i da će u istom tom periodu biti osiguran novi namještaj i oprema za prizemlje ambulante koje je stradalo. 

Prema informacijama iz ministarstva graditeljstva uz već započete radovi na obnovi obiteljskih kuća danas je u Đurićima započela obnova dodatna tri objekta čiji su se vlasnici odlučili za organiziranu obnovu.

- Gunja je bila posljednje mjesto na poplavljenom području na kojem je počeo pregled  zgrada i određivanje kategorije oštećenja  jer se voda ondje najduže zadržala. Do današnjeg dana  u Gunji je evidentirano 950 kuća čiji je stupanj oštećenja pod prvom ili drugom kategorijom. Nakon što se provjeri pitanje vlasništva, službe za koordinaciju počet će pozivati vlasnike da pristupe potpisivanju izjava. Vlasnici prilikom potpisivanja izjave moraju odlučiti žele li da im se kuća obnovi u organizaciji države ili žele obnoviti objekte u vlastitom aranžmanu uz isplatu novčane pomoći u iznosu od 40.000 kuna za kuću I. kategorije oštećenja ili 70.000 kuna za kuću II. kategorije oštećenja, navode iz ministarstva. Dodaju i kako na čitavom području kontinuirano traje i uklanjanje ruševnih građevina te da je do sada uklonjeno 107 objekta.

– Samo u Gunji ministarstvo je evidentiralo 1680 kuća. Do sada su njihove komisije obišle oko 1300 kuća. Neke naše procjene kažu kako će se radi nastalih šteta uslijed djelovanja vode morati srušiti oko 300 objekata, rekao je Lucić.

>>Poljoprivredne površine u stradalim područjima Slavonije ispravne

>>Milanović u Gunji: Prijavite sve ako sumnjate u neka pogodovanja

>>'Ovo je najtužniji ramazanski Bajram u Gunji ikad'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije