Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORIO MOST

Kotromanović: Hrvatska vojska pokazala je da je veliko srce i ponos Hrvatske

Ante Kotromanović
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
05.06.2014.
u 23:30

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić danas kasno popodne u promet su pustili most u Račinovcima

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić danas kasno popodne u promet su pustili most u Račinovcima. Riječ je o jednorasponom lansirnome mostu "Bejli", izgrađenom na mjestu u poplavi uništenog mosta preko kanala Teča. U samo dva i pol dana izgradili su ga pripadnici Oružanih snaga RH koji su preko ruku prebacili čak 200 tona željeza i drvene građe.

Napokon je i dvadesetak kuća, koje su do sada bile odvojene jer je most odnijela bujica prije dva i pol tjedna, opet spojeno s ostatkom sela i njihovi vlasnici više neće morati čamcima odlaziti prema svojim kućama.

- Djelovanjem u pomoći i sanaciji terena na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini Hrvatska vojska pokazala je da je veliko srce i veliki ponos Hrvatske i Ministarstvo obrane zadovoljno je načinom na koji je vojska angažirana u pomoći poplavljenim područjima. Vojska će i dalje biti na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave i uprave na poplavljenim područjima još narednih petnaestak dana nakon kojih bi se pripadnici HV-a, u glavnini, povukli sa tih područja - rekao je Kotromanović.

Najavio je i da nakon svega u županjskoj Posavini, što je svima veliko iskustvo, koncipirati oružane snage na način da u ovakvim velikim katastrofama budu prve koje će reagirati i priskočiti pomoć. Izrazio je i nadu da će sa poboljšanjem gospodarskih prilika izdvajati više novca za HV.

- Ovo je bila prilika da se vidi da to nije ulaganje u naše želje već u stvarne potrebe. Imamo sada 40 ciljeva sposobnosti NATO-a koje moramo zadovoljiti i plus ovakve stvari, kada su u pitanju životi. Mi smo realni i moramo biti skromni, a svaki novčić koji dobijemo moramo uložiti na pravi način, istakao je Kotromanović.

Govoreći o aktivnostima pripadnika Hrvatske vojske u poplavljenom području načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić podsjetio je i da su do sada već sanirali i most preko rijeke Spačva u Spačvanskom bazenu

>> Most koji je za dvije do tri godine skratio II. svjetski rat i u Zagorju

Komentara 5

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:28 05.06.2014.

Sve pohvale generalu Lovricu. Da je tu bio Lucić ili Kruljac pitaj boga kad bi bili gotovo.

US
USA
20:22 05.06.2014.

Za ovakvo novinarstvo je dovoljno zavrsiti tecaj u Banjoj Luci. Nema slike mosta, ali glavno da je tu slika ministra dok mobitelira. Cudim se da nije objavljena u kruzicu slika preumnog nacelnika GS da opet vidimo umne oci tog heroja i trbusinu koju ide uz dr.sci.

ST
strsljen2013
19:34 05.06.2014.

A gdje je slika mosta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije