Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom najavljenog spektakla

Zabranjeno pušenje upozorava: Nele Karajlić bez odobrenja ne smije koristiti naše pjesme

Zagreb: Grupa Zabranjeno pušenje održala je koncert u Hali Zagreb
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/10
18.05.2023.
u 14:20

Iz benda su poručili kako je njihov bivši član u više navrata koristio brand i autorska djela Zabranjenog pušenja, da bi ta djela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama

Bend Zabranjeno pušenje uputilo je službeno priopćenje povodom open air spektakl 'Rock el Classico' koji će u lipnju 2023. u zagrebačkom Hala parku održati Stefan Milenković i dr. Nele Karajlić. Taj je nastup opisan kao multimedijalni spektakl dvojice eminentnih umjetnika s velikim međunarodnim iskustvom te naglašavaju kako je riječ o novom konceptu spajanja rock muzike s klasičnim djelima na do sada neviđen način.

Zabranjeno pušenje u svom priopćenju naglašava kako je njihov bivši član Karajlić dosad više puta bez pismenog ili usmenog odobrenja koristio brand i autorska djela Zabranjenog pušenja te su morali reagirati. Prenosimo njihovo priopćenje.

Obavještavamo medije, izdavače i organizatore muzičkih događaja da se  na intervenciju autora, menadžment i izdavača grupe Zabranjeno pušenje zabranjuje svaki vid korištenja te otkazuje  pravo na javno izvođenje svih glazbenih autorskih djela čiji je vlasnik  AMUS-ov autor  Davor Sučić, na  koncertima i medijskim nastupima izvođača Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića.  Naime, bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Nenad Janković alias Nele Karajlić je u više navrata koristio brand i autorska djela Zabranjenog pušenja, da bi ta djela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama, pri tome potpisujući ugovore u kojima se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava, te u kojima je drugim fizičkim i pravnim licima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada.

Tragom ovakvog nezakonitog ponašanja  dotični je na krajnje neukusan i neprimjeren način u suradnji a violinistom Stefanom Milenkovićem,  vršio  izmjene  i   prearanžiranje  izvornih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasičnu formu, bez ikakvog prethodnog obavještenja i  odobrenja većinskih i legalnih autora te uz potpunu izmjenu originalnog duha i estetike djela koje je koristio.  

Zbog svega navedenog Zabranjeno pušenje te HDS i  AMUS-ov autor Davor Sučić povlače dozvolu za javno izvođenje svojih djela, kako na teritoriji BiH, tako i  u inozemstvu do epiloga sudskih  tužbi za zaštitu članova i autora Zabranjenog pušenja od zloupotreba imena, autorskih djela i nezakonitog ponašanja od strane bivšeg člana grupe Nenada Jankovića i organizatora koncerata koji ovakve programe promoviraju - napisali su u priopćenju.

VIDEO Doris Pinčić nastavlja nizati uspjehe, a evo koliko je njezina tvrtka uprihodila prošle godine

 

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
19:28 18.05.2023.

Ej Nenade, nakon puno godina,dvadeset i više,opet ti je Hrvatska dobra? Kako to? Znam. Novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije