Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sudu

Voditeljica Mia Kovačić tuži menadžericu zbog 187.549 kuna

mia kovačić
26.01.2012.
u 12:00

Svi poslovi voditeljice išli su preko tvrtke Magis koja je nakon odbitka troškova i plaćanja PDV-a Miji isplaćivala honorare

Voditeljica na Novoj TV Mia Kovačić na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu tuži direktoricu tvrtke Magis Magis Magdalenu Olujić, koja je bila njezina menadžerica, da joj je utajila 187.549 kuna! Iako je tužiteljstvo lani zaključilo da u ovom slučaju nije riječ o kaznenom djelu utaje, voditeljica je uz odvjetnika odlučila sama nastaviti kazneni progon žene s kojom je nekad radila. Traži od suda da se njezinu bivšu menadžericu, koja joj je dogovarala voditeljske i manekenske poslove, kazni sa šest mjeseci zatvora.

Priznala dug, ali manji

Kovačić tvrdi u optužnom prijedlogu da je novac, koji je zarađivala kako manekenka, držala na računu tvrtke Magis Magis i da ga je M. Olujić utajila, iako je tražila da joj isplati novac jer više nije željela biti s njom u poslovnom odnosu. Inače, tužiteljstvo je ispitujući slučaj zaključilo kako nema kaznenog djela utaje. Magdalena Olujić nije osporavala dug prema voditeljici, braneći se da joj duguje 66.000 kuna, a ne 187.549 kuna. A novac joj nije mogla isplatiti, tvrdila je, jer joj Kovačić nije dostavila potrebnu dokumentaciju kako bi joj prije isplate uplatila poreze i prireze. Suradnja Mije Kovačić s tvrtkom Magis Magis, u kojoj je bila zaposlena, počela je u siječnju 2009. te su svi Mijini poslovi, govorila je Olujić , išli preko nje i ona je sve dogovarala, a Mia je samo trebala odraditi posao za koji je bila angažirana.

Visoki honorari

Odgovaralo joj je da bude zaposlena kod nje, a ne na Novoj TV jer u suprotnom ne bi dobivala tolike honorare, a honorari su bili po jednoj emisiji na Novoj TV od 10.000 do 15.000 kuna! M. Olujić je od tih honorara odbijala troškove prijevoza, odjeće, šminkanja i nakon što bi platila PDV, isplaćivala bi voditeljici honorar kroz plaću. No, razišle su se poslovno, ali i privatno, jer je Olujić tvrdila da su bile i prijateljice. U srpnju 2009. Kovačić je nakon povrataka iz Japana, u kojem je bila s dečkom, rekla Olujić da je sama otvorila obrt. Činjenice će odrediti sud, a osim ovog kaznenog postupka u tijeku je i parnica u zagrebačkoj Palači pravde, u kojoj je Kovačić tužila za odštetu Olujić

Komentara 1

JU
juravž
15:27 26.01.2012.

mia ja ti dam lovu ak trebas ,samo se javi ...pusa dogovorimo se za kamate :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije