Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Clubbing

Vlado Kreslin in Mali bogovi

Otkriveni posebni gosti: Neno Belan i Massimo
11. rujna 2014. u 13:55 46 prikaza
Vlado Kreslin
Foto: PR FOTO

Vlado Kreslin, jedan od najvećih slovenskih glazbenika, u četvrtak, 2. listopada, održat će koncert u Tvornici kulture, a kao posebni gosti koncerta nastupit će njegovi uvijek dragi prijatelji, Neno Belan i Massimo!

Neno Belan se upravo za ovu prigodu prisjetio kako je krenula njegova suradnja s Vladom Kreslinom: ''Imali smo određene suradnje u našim karijerama. Njega poznajem odavno iako smo se upoznali tek prije 10 godina. Budući da sam i glazbeni producent, pratio sam slovensku scenu i surađivao s velikim brojem slovenskih izvođača, tako da sam upoznao i Kreslinov rad. On je jedan tipičan kantautor sa sjajnim tekstovima, naravno, u slovenskom štihu, ali ima prepoznatljiv izričaj. Budući da se Vlado htio predstaviti i hrvatskoj publici, prilagodili smo njegovu pjesmu ''Z Goričega v Piran'' hrvatskom jeziku i tako je nastala ''S Mure na more Jadransko'', naša prva suradnja! Kasnije je on bio gost na mojim koncertima u Tvornici, a ja sam odlazio u Sloveniju na njegove solističke koncerte, tako da se jako veselim ovom nastupu u Tvornici jer nastavljamo našu zajedničku tradiciju! Vidimo se!''

VLADO KRESLIN I NENO BELAN – S MURE NA MORE JADRANSKO:

Budući da Massimo stalno prati što se događa u Sloveniji, o Kreslinu govori da je ''Najveći'' i nije rijetkost da s njim dijeli pozornicu! Bio je njegov gost na koncertu na Križankama, a Vladu Kreslina pozvao je na svoj veliki koncert u pulskoj Areni. Ovdje možete pogledati snimku njihovog nastupa 17. kolovoza prošle godine.

VLADO KRESLIN I MASSIMO – OD VIŠINE SE ZVRTI:

Kreslin je već više od 30 godina jedna od najvećih zvijezda u rodnoj Sloveniji i gotovo toliko dugo nalazi se u Top 5 izvođača na slovenskim radijskim postajama, no hrvatska publika još uvijek ga otkriva!

Kreslin je to sada odlučio nadoknaditi i to albumom na hrvatskom jeziku kako bi se približio široj hrvatskoj publici.

"Album na hrvatskom jeziku snimio sam iz romantičnih, ali i praktičnih razloga. Vidio sam da su se ljudima u publici svidjele moje pjesme, ali često su mi govorili da im je žao što ih ne razumiju jer su na slovenskom jeziku. Više puta krenuo sam snimati hrvatski album, no uspio sam ga realizirati tek kad sam prije nekoliko godina svirao s Radom Šerbedžijom i njegovim pratećim bendom Zapadni kolodvor. " kaže Vlado.

Album "Umjesto koga roža cveti" objavljen je krajem prošle godine i donosi prepjeve Kreslinovih najvećih pjesama, raritetne snimke i mnogobrojne suradnje s vrhunskim hrvatskim glazbenicima poput Parnog valjka, Indexa, Rade Šerbedžije, Nene Belana, Lidije Bajuk i Šajete, a neki od njih pridružit će mu se i u Tvornici!

Osim s Malim bogovima, Kreslin je poznat i po suradnji s legendarnim slovenskim etno sastavom Beltinška banda koji potječe iz njegovog sela Beltinci. - ''Svirao sam više puta u Tvornici, mislim da čak i sa Beltinškom bandom, ali s ovim bendom Mali bogovi još ne. Zato se jako radujem nastupu!"

Ulaznice za koncert u prodaji možete kupiti u zagrebačkom Dallas Music Shopu (Tkalčićeva 7) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Cijene ulaznica:
do 01.10. - 70 kuna
Na dan koncerta - 90 kuna

POSEBNA PROMOTIVNA AKCIJA!

U zagrebačkom Dallas Music Shopu (Tkalčićeva 7) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) moguće je složiti vlastiti paket od minimalno dvije ulaznice za barem dva od tri različita ponuđena koncerta (02/10/2014 VLADO KRESLIN IN MALI BOGOVI, 17/10/2014 VATRA, 31/10/2014 PAVEL) i tako ostvariti popust na kupovinu! Naime, umjesto 60 kn za Vatru i Pavela ili 70 kn za Vladu Kreslina, u tom slučaju platit ćete svaku pojedinu ulaznicu po 50 kn!

Pozivamo stoga sve obožavatelj ovih izvođača da požure i iskoriste ovu akciju dok traje.

Napominjemo, pojedinačne ulaznice za samo jedan koncert i dalje se prodaju po regularnim cijenama!

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“